Gündem Bekir Bozdağ'dan erken seçim açıklaması

Bekir Bozdağ'dan erken seçim açıklaması

Paylaş
Bekir Bozdağ'dan erken seçim açıklaması

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Toplantı 2 saat sürdü. Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bozdağ, 'erken seçim konusundaki gerekli açıklama yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Lideri Devlet Bahçeli görüşmesi sonrası yapılacak' dedi

OHAL 3 AY DAHA UZATILIYOR


Cumhurbaşkanımız başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu, Milli Güvenlik Kurulu’nun tavsiye kararına uyarak, olağanüstü halin 3 ay daha uzatılmasına ilişkin tezkereyi karara bağladı ve TBMM Başkanlığı'na gönderdi. Eğer TBMM Genel Kurulu bu tezkereyi kabul ederse olağanüstü hal 3 ay daha uzatılmış olacaktır.

Olağanüstü hal terör örgütlerine ve teröristlere karşı ilan edilmiştir ve bu süre içerisinde terör örgütlerine ve teröristlere karşı uygulanmıştır.

Bundan sonra da terör örgütleriyle ve teröristlerle etkin mücadele için uygulanmaya devam edeceklerdir.

RUTİN HAYATTA DEĞİŞİM OLMAYACAK


Vatandaşımızın rutin hayatında bugüne kadar bir değişim olmadığı gibi bundan sonra da bir değişim olması söz konusu değildir."

"Ege’de bulunan adalarla ilgili ihtilaflı olan konular çok nettir. Türkiye’nin Ege’de bir oldu bittiye göz yumması izin vermesini kimse Türkiye’den beklemelidir. Eğer
Yunanistan öyle bir hesap yapıyorsa o hesap Ege Denizi’nin içinde batar gider."


ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

Açıklaması sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bozdağ, "Devlet Bahçeli'nin açıklaması sonrasında 'erken seçim' tartışması başlamış durumda. Bakanlar Kurulunun gündemine 'erken seçim' konusu geldi mi, bu konu hükümetin gündeminde var mı? Varsa da tarih için bir öngörünüz var mı?" sorusu üzerine, şunları söyledi:

"Herkes şimdi bunu konuşuyor. Türkiye'nin ana gündemi Sayın Bahçeli'nin açıklaması oldu, elbette bu önemli bir konu. Bu konuyla ilgili bildiğiniz gibi Sayın Cumhurbaşkanımız, Sayın Başbakanımız grup toplantısından sonra partimizin yetkilileriyle kısa bir değerlendirme yaptılar.

Bugün de MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ile AK Parti Lideri ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi 13.30'da bir araya gelecekler ve konuyu değerlendirecekler. Esasında bu konuya ilişkin gerekli değerlendirme ve açıklamalar, bu değerlendirmeden sonra yapılacaktır. Onun için bugün 13.30'u beklemenizi tavsiye ederim."



Devlet Bahçeli erken seçim kararını nasıl aldı?


Erken seçim ne zaman yapılacak? Erken seçim olacak mı?

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?


MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi resmen hayata geçmeden malum odaklar tarafından devamlı yaralanmaktadır. Bu şartlarda Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur" dedi.


AK Parti erken seçim konusunda kararını verdi