Gündem Bekir Bozdağ'dan NATO çıkışı: Dünyada böyle rezalet görülmedi

Bekir Bozdağ'dan NATO çıkışı: Dünyada böyle rezalet görülmedi

Paylaş
Bekir Bozdağ'dan NATO çıkışı: Dünyada böyle rezalet görülmedi

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, NATO'daki skandal için "Şu ana kadar dünyada ve NATO'da böyle rezalet görülmedi" dedi

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bekir Bozdağ, NATO'nun Norveç’teki Trident Javelin tatbikatında Atatürk'ü düşman liderler arasında gösterilmesi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da düşmanla iş birliği içinde göstermesiyle ilgili açıklama yaptı.

Bekir Bozdağ, "Bu alçaklığı yapanların hakkında gerekli işlemlerin yapılması zarurettir. Dünya ve NATO böyle bir rezalet görmedi. Bu alçaklığı yapanları şiddetle ve nefretle kınıyoruz.NATO'daki alçaklığı yapanlar için gerekli işlemler yapılsın. Özür dilenmesi önemli ama kendilerinin de sorumluluğu var. Yapılan alçaklıktır, kınıyoruz. Atatürk yedi düvele savaş verdi, 100 yıl sonra Cumhurbaşkanı'na karşı aynı iş birliğini görüyoruz" dedi.


Kemal Kılıçdaroğlu'ndan NATO tatbikatındaki skandala ilişkin açıklama

BİR TEPKİ DE AKDAĞ'DAN

Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, Norveç'te gerçekleştirilen NATO tatbikatındaki skandala ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti, bizzat Cumhurbaşkanı'nın ağzından derhal gereken reaksiyonu göstermiş ve yapılan yanlıştan da hemen dönülmüştür. Gerekli özürler yapılmıştır. Yapılan yanlışın müsebbiplerine gerekli cezalar derhal tahakkuk ettirilmiştir" dedi.