Siyaset Bekir Bozdağ'dan asimilasyon iddiası
Paylaş
Bekir Bozdağ'dan asimilasyon iddiası

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, yurt dışında sahipsiz kalan 4 bin Türk çocuğunun, gençlik daireleri aracılığıyla Hristiyan ailelere verildiğini belirterek, "Bu çocuklar adeta Hristiyanlaştırılıyor. Büyük bir dramla büyük bir asimilasyonla karşı karşıyayız" dedi

Bozdağ, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı'nın 2013 yılı bütçesi üzerine sunum yaptı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın bilgi ve kaliteyi referans alan, sadece cami cemaatine değil, toplumun her kesimine hitap eden, açık ve şeffaf bir kurum olmaya özen gösterdiğini belirten Bozdağ, kurumun sadece ülke içinde değil, dünya genelinde de görünür bir prestiji bulunduğunu ifade etti.

Bozdağ, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın asli görevlerinden birisinin toplumu din konusunda aydınlatmak olduğunu dile getirerek, Başkanlığın bu görevini ifa ederken doğru dini bilgiyi halka ulaştırmak, böylece bid'at, hurafe ve batıl inançlara karşı halkın daha duyarlı olmasını sağlamak için çalıştığını anlattı.

Camilerde yürütülen hizmetlerin, toplumun ilim ve ahlakına, marifet ve hikmetine, birlik ve muhabbetine, yardımlaşma ve dayanışmasına katkı sağladığında asıl anlamına kavuşacağına işaret eden, Bozdağ, şöyle konuştu:

"Diyanet İşleri Başkanlığı'na verilen asli görevlerden birisi de yaygın din eğitimi konusudur. Bu alanda hizmet veren Kuran kursları ve eğitim merkezleri, fiziki ve eğitsel açıdan yeniden gözden geçirilerek, iyileştirme çalışmaları devam etmektedir. Kuran kurslarında ve hizmet içi eğitimlerde uygulanan programlar güncellenmiştir. Bu çerçevede Kuran kurslarında okutulan ders kitapları ve eğitim materyalleri, uygulayanların görüşleri de dikkate alınarak sahasında uzman kişilere yeniden hazırlatılmıştır. Kuran kursları, toplumsal talepler sonucu ortaya çıkan hizmet çeşitliliği göz önünde bulundurularak, eğitim, öğretim ve sosyal etkinlikler açısından yeniden yapılandırılmış ve daha da işlevsel hale getirilmiştir."

Yurt dışındaki sahipsiz Türk çocukları

Bozdağ, yurt dışında sahipsiz kalan 4 bin Türk çocuğunun gençlik daireleri aracılığıyla Hristiyan ailelere verildiğine dikkati çekerek, "Bu çocuklar adeta Hristiyanlaştırılıyor. Büyük bir dramla büyük bir asimilasyonla karşı karşıyayız" dedi.

Bu konuda bilincin artırılması ve duyarlık oluşturulması için Ankara'da bir çalıştay gerçekleştirdiklerini anlatan Bozdağ, "Bu çocukların öncelikle Türk ailelerinin alması için teşvik ediyoruz. Eğer bu mümkün olmazsa ailenin, istediği bir aileye verilmesi için uğraşıyoruz. Bu yavrularımızı kurtarmak için neler yapabiliriz diye detaylı çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

Bozdağ, ayrıca yurt dışındaki cezaevlerinde bulunan Türk vatandaşları konusunda da önemli çalışmalar yürüttüklerinin vurgulayarak, bu konuda da TBMM İnsan Hakları Komisyonu ile bir koordinasyon kurulduğunu söyledi.


CNNTÜRK

Haberin Devamı