Gündem Bekir Coşkun-Habertürk evliliği bitti

Bekir Coşkun-Habertürk evliliği bitti

Paylaş
Bekir Coşkun-Habertürk evliliği bitti

Gazete Habertürk, geçtiğimiz yıl Hürriyet'ten transfer ettiği Bekir Coşkun ile yollarını ayırdı

Ciner Grubu, Bekir Coşkun'un yazar olarak gazeteye bir türlü beklenen katkıyı sağlamadığını düşünüyordu.

Bundan 2,5 ay önce bu sıkıntı Bekir Coşkun'a açıkça iletildi, mealen şunlar söylendi: "Biz seni Hürriyet'ten özgür bir ortamda yaz diye aldık. En yüksek maaşı sana veriyoruz ama bu zaman zarfında performansından memnun değiliz.

Eskisi gibi muhalif ve mizahi yazılarını okuyamıyoruz. Kamuoyu senin elini kolunu bizim bağladığımızı düşünüyor. Oysa bunun da böyle olmadığını kanıtlamak sana düşüyor..."

Bu uyarı sonrası da, Bekir Coşkun'dan gazete yönetiminin beklediği tarzda ne mizahi ne de muhalif yazılar gelmeyince geçen ay yolların ayrılmasına karar verildi.

Ancak referandum öncesi, bu kararın açıklanması kamuoyunda yanlış anlaşılabilir, hatta Bekir Coşkun'un yazılarını 'hükümet beğenmedi' diye dedikodular bile çıkabilirdi.

Bu nedenle Ciner Grubu bu tasarrufu için referandum ertesini bekledi ve Bekir Coşkun'un sözleşmesi yeniden uzatılmadı. 9 Eylül 2009'da Hürriyet'ten istifa eden Bekir Coşkun ile Ekim 2009'da, 1 yıllık sözleşme yapılmıştı.

BEKİR COŞKUN İDDİALARI YALANLADI

Ciner Grubunun gazetesi Habertürk le yolları ayrıldığı öne sürülen gazeteci-yazar Bekir Coşkun, ‘’Bana hiçbir tebligat yapılmadı. Habertürk ile 5 yıllık sözleşmem var. Bugüne kadar da gazete yönetiminden sert yaz, yumuşak yaz, performansın düştü, çıktı vesaire, hiçbir telkin almadım. Olay netleşsin konuşma sırası bana da gelir’’ dedi.

Halen Cunda adasındaki evinde bulunan Coşkun Gazeteport’un sorularını yanıtladı ve Habertürk’ün kendisi ile yollarını ayırdığı konusunda hiçbir bildirim almadığını söyledi.

Coşkun şöyle devam etti: ‘’ Ben de bu konuyu bir internet sitesinde yer alan haber üzerine duydum. Fakat o haber beni aşağılamak için yazılmış. Bana hakaret ediliyor. Gazete yönetimi beni çağırmış, performansımı yetersiz bulmuş. Gazeteye beklenen katkıyı verememişim

Bana daha sert ve muhalif yaz demişler. Bunların hepsi hayal mahsulü. Böyle bir konuşma, uyarı, telkin, sitem, yergi falan hiç birşey olmadı. Bekliyorum gerçeği öğreneyim o zaman konşma sırası bana da gelecek. Sözleşmem bu yılın Ekim ayında falan da dolmuyor. Benim Habertürk Gazetesi ile 5 yıllık sözleşmem var.’’