Dr. Haydar Dümen Beklendiği gibi olmuyor
HABERİ PAYLAŞ

Beklendiği gibi olmuyor

Haberin Devamı

Gençler flört etmeye başlıyor. Bu sırada yüzeysel bir şeyler yaşıyorlar ama cinsel ilişki ilk geceye saklanıyor. Ama kimse aradığını bulamıyor, sorunlar başlıyor. Erkek filmlere ve mastürbasyona yöneliyor, kadın da üzülüyor.

BÖYLE SORU YOK!

Benimki her ay uzuyor

22 yaşındayım, çok dertliyim. Her ay cinsel organımın uzadığını fark ediyorum. Bana yardımcı olur musunuz?

CEVAP

Olur değerli okurum, bal gibi olur. Yani 7 santimdi ve normal gelişimini tamamlayamadığı için aklı başına geç geldi diyelim. Ne zaman ki 15 santime ulaşıp “Limit tamam” demeyip uzamayı sürdürürse biz ‘Yetti be’ diye hızını durdururuz. Eğer normal sınırlardayken aklı başına geç geldiyse ve uzamaya devam ediyorsa, sana göz muayenesi yaptıralım. Ölçtüğün cetvele de bir bakalım. De ki tümünde sorun yok, bir de zeka testi yaptıralım. Hangi nokta ve koordinatlarda ölçtüğünü görelim sonra karar verelim.

Kadın ikinci ilişkiyi istemedi

23 yaşındayım, benimki biraz büyük. Bir kadınla tanıştım, ilişkiye girdik, ağladı. İkinciyi kabul etmedi. Ben seksi çok seviyor ve doyamıyorum. Ne yapmam gerek?

CEVAP

Bizim mesleğin en zor sorusudur bu değerli okurum. Çaresi olmayan ya da kronikleşmiş umutsuz hastalıklar karşısında hekimi de düşündürür. Umutlar kanadı olmayan kuşun uçması gibi beklemede takıldı. Sahipleri bir mucize bekliyor. Senin dilini de kilitliyorlar. Ama doktor hastanın yakınlarına “Umutsuz vaka” diyemez. Seninki de böyle. Buradan sen bizim aracılığımızla öteki ve bu konuda meraklı, özlem dolu okurlarımıza bir mesaj gönderiyorsun. Sana da elinde bir pala ama kesmesi yok demeye getiriyoruz.

Boşalırken uyuşuyor

50 yaşındayım, dulum. Cinsel ihtiyacımı günde 2 kere mastürbasyon yaparak karşılıyorum. Boşalırken ayak parmak uçlarımı hissetmiyorum, uyuşuyor. Boşaldıktan 15 dakika sonra uyuşukluk geçiyor. Bu normal mi?

CEVAP

Yorum gayet basit değerli okurum. O eylemi yaparken cinsel yapının içindeki dokulara ve kasıklara kan pompalanır. Ayaklara gelen kanın ölçüsünde biraz azalma olur. Orgazm sırasında ya da heyecandan bacak kasların da gerilmiş olduğundan kanda azalma olabilir. Bir de sinir sisteminin dikkatinin yukarıya yoğunlaşmasını da unutmayalım. Takma kafana, yola devam. Bir keyfe ufacık bir bedel ödersin. Ayaklarını ısıtıverirsin ya da yün çorap giyersin diyelim.

Kısır mıyım?

19 yaşındayım. 3 yıl önce mastürbasyon yaparken spermlerin geldiğini hissettim ve penisimi sıktım. Daha sonra spermle birlikte kan geldiğini gördüm. Arkadaşlarım “Kısır olabilirsin” dedi. Acaba kısır olur muyum?

CEVAP

Değerli okurum, kısır değilsin. Aslan gibi delikanlısın. Sıktığın zaman idrar ve meni yollarında kılcal damar kanaması oldu. Bünye onu bir gün içinde onardı. Olay da geçti gitti. Keyfine bak.

Hata mı yaparım?

Kız arkadaşım var, onu seviyorum ama beni bıktırdı. Evlenmeyi düşünüyoruz. Acaba herhangi biriyle ilişkiye girsem hata etmiş olur muyum?

CEVAP

Değerli okurum, ruh ve beden senin. Tabii ki sevgili de şimdilik senin. Evlenir misin, evlenmez misin onu da kimse bilemez. Hem kendini hem ruhunu hem aşkını düşün. Tek birine saplanıp kalma. Mesajı aldığını sanıyorum.

Ona istek duymuyorum

25 yaşındayım, 3 yıllık evli kadınım. Eşimle ilişkiye girerken ona karşı istek duymuyorum. Kocam için çok üzülüyorum. Çünkü onu çok seviyorum. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okurum, bir süre profesyonel yardım almanı öneriyorum. Bir çıkar yol bulunur mu bilemem? En azından 1-2 yıl çocuk yapmamanızdan yanayım. Bütün bu aşamalardan sonra evliliği yeniden değerlendirme olabilir. Bekleyelim, görelim.

Başarılı olmadık

24 yaşında kızım. 4 yıldır birlikteliğim var. Geçenlerde ilk defa ilişkiye girdik. İlk kez olacağı için korkuyordum. Acıyla birlikte birkaç damla kan geldi. Bu durumda kızlık zarı yırtılmış mıdır? Başarılı olamadığımız için şimdi tedirginim, ne yapacağım?

CEVAP

Sevgili okurum, sanırım kızlık zarı yırtıldı. Korktuğun için kasıldın. Kasıldığın için acı çektin. Sonraki deneyimlerinde korkun azalır, kasılmamayı da öğrenirsen, eşinde bu konuda becerikli ve usta davranırsa en azından ilk ayları, yılları sert seks yaparak değil, yumuşak geçirirseniz böylece her şey yoluna girer.

Nasıl kurtulurum?

17 yaşındayım. Mastürbasyon yapmaya yeni başladım. Her gün 2-3 kez yapıyorum. Fazla olduğunu biliyorum. Bu konu beni çok rahatsız ediyor. Nasıl kurtulabilirim?

CEVAP

Değerli okurum, mastürbasyonun haftada 3-4 kereye indir. Doğanın sana yüklediği bir görev. Spermlerin boşalması gerekiyor. Bir kadınla ilişkiye girmeyince elbette mastürbasyon yapacaksın.

Hamilelik riski var mı?

Kız arkadaşımla birleşme olmadan yani sadece sürtünmeyle ilişkiye girdik ama akıntı olmadı. Ama kız arkadaşım kendisinde kanama olduğunu söylüyor. Acaba sperm kalıntıları kanamaya yol açabilir mi? Hamilelik riski nedir?

CEVAP

Değerli okurum, sperm kalıntıları kanama yaratmaz. Hamilelik riski herkes için belirli bir oranda söz konusudur. Bunu kadının yumurtlaması, senin spermlerin ve bunların buluşmasında ortam yaratan doğanın işidir. Şimdilik beklemede kalın.

Zarar verir mi?

16 yaşındayım. Her gün bir kere mastürbasyon yapıyorum. Yani haftada 5-6 oluyor. Bu ileride bana zarar verir mi? Haftada 3-4’e mi indirmeliyim?

CEVAP

Değerli okurum, zararını görmeyeceksin. Haftada 3-4 yaparsen belki daha iyi. Çünkü iradeni güçlendirmiş olacaksın. Ama fiziksel bir zarar görmeyeceksin.

Karım ilişkiden soğudu

2 yıllık evliyim. Eşim ilk günden hamile kaldı. İlk zamanlarda cinsellikten çok keyif alıyorduk. Ama doğum yaptıktan sonra orgazm olamıyor. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Değerli okurum, doğum sonrası oluyor böyle şeyler. Bu doğrudan kadının cinsel organıyla ilgili değil. Daha çok psikolojik ağırlıklı. Bir sınava girer gibi ‘Olacak’ ya da ‘Olmalıdır’ beklentileri ve önyargılarıyla yaklaşırsanız sonuç zorlaşır. Doğasına bırakın. Sevecen ol, biraz fantezilere geçin.

Eşim daha istekliydi

Eşimle 3 yıldır birlikteyiz. Evlenmeden önce cinsel yakınlaşmamız oldu. Ama evlenene kadar beraber olmadık. Kocam evlenmeden önce bana karşı daha istekliydi. Şimdi istek azalmış durumda. Geceleri erotik kanalları izliyor. Bana ne önerirsiniz?

CEVAP

Sevgili okurum, böyle 3-4 yıla uzayan flört dönemlerinde çift yüzeysel ilişkilere giriyorlar. Cinsel birlikteliği ise ilk geceye saklıyorlar. Kimi zaman bu süre daha uzuyor. İnsan beyni ona şartlanıyor. Flörtlere de sınır koyamıyoruz. Eşin kendini o tür zevklere koşullandırmış. Bir tedavi denebilir ama sonucundan emin değilim.

Miktar aynı mı?

Kadınlarda kızlık zarının yırtılma anında akan kan miktarı aynı mıdır?

CEVAP

Değerli okurum, kızlık zarı kanı her kadında aynı değildir.

GÜNÜN SÖZÜ

Sevgi kırıldığında onarılır, nefret onarılmaz. H.D.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder