Türkiye (Son Dakika) Beklenen fayda sağlanmış!

Beklenen fayda sağlanmış!

Paylaş
Beklenen fayda sağlanmış!

Pendik'te 4 kız öğrencisine cinsel istismarda bulunmakla suçlanan ve bu suçtan 10 aydır tutuklu bulunan müdür yardımcısı tahliye edildi. Mahkeme heyeti, tutukluluktan beklenen faydanın gerçekleşmiş olmasını gerekçe gösterdi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre olay şu şekilde gerçekleşti:

Haberin Devamı

Pendik’te bir meslek lisesinde 2 kız öğrenci geçtiğimiz yıl devamsızlık sorunlarını konuşmak üzere müdür yardımcısı H.K.’nın odasına gitti ve yardım istedi. Daha sonra öğrenciler müdür yardımcısından ekonomik desteğe ihtiyaç duydukları gerekçesiyle para istedi ve H.K., çeşitli tarihlerde öğrencilerine para vermeye başladı.

CİNSEL ORGANINI GÖSTERDİ

Mağdurlardan F.E.’nin dosyaları düzeltmek için müdür yardımcısının odasında bulunduğu bir gün H.K.’nın öğrencisini elle taciz ettiği belirtilen iddianamede, duruma tepki gösteren öğrenciye H.K’nın şaka yaptığını söylediği belirtildi.

İddianameye göre F.E., durumu arkadaşı C.E.’ye anlattı ve C.E. de arkadaşına aynı durumu yaşadığını söyledi. Öğrencilerin H.K.’nın yanına gittiği sırada cinsel organını gösterdiği ifade edilen iddianamede, H.K.’nın sosyal medya ve cep telefonu mesajları üzerinden 2 öğrencisini daha taciz ettiği anlatıldı.

Haberin Devamı

SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ, TUTUKLANDI

Bir öğrencinin halasının sosyal medyadaki mesajları görmesi üzerine olayın ortaya çıktığı belirtilen iddianamede, öğrenciler ile ailelerinin emniyete giderek şikayette bulunduğu kaydedildi.

H.K’nın suçlamaları kabul etmediği, suça konu mesajları kendisinin yazmadığını söylediği belirtilen iddianamede, cinsel taciz iddialarını da kabul etmeyen H.K.’nın geçtiğimiz yıl Nisan ayında tutuklandığı ifade edildi.

Yaşları 15 ile 16 arasında değişen öğrencilerin ifadeleri, sosyal medya görüşme ve cep telefonu mesaj dökümlerinin delil olarak dosyaya girdiği olayda 53 yaşındaki müdür yardımcısı hakkında "Çocuğun cinsel istismarı" suçundan 4 mağdur için ayrı ayrı olmak üzere toplamda 18 yıldan 48 yıla kadar hapis cezası istemiyle Anadolu Ağır Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.

ÖĞRENCİLERİN SORUNLU OLDUĞUNU SÖYLEDİ

Dava kapsamında suçlamaları her celse reddeden evli ve 2 çocuk babası H.K., öğrencilerin sorunlu olduğunu belirterek, hakkında iftira atıldığını ileri sürdü.

Savcı, 2 öğrenci yönünden "Cinsel taciz suçundan" toplamda 9 aydan 6 yıla kadar, diğer 2 öğrenci yönünden ise "Çocuğun cinsel istismarı suçundan" toplamda 11 yıldan 30 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmasını talep etti. Sanık H.K’nin 4 öğrenci için toplamda 11 yıl 9 aydan 36 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

Haberin Devamı

MAHKEME TAHLİYE KARARI VERDİ

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık H.K.’nın tutuklulukla geçirdiği süre, tutukluluktan beklenen faydanın gerçekleşmiş oluşu ve delillerin toplanmış olmasını gerekçe göstererek müdür yardımcısının tahliyesine karar verdi.

Duruşma, dinlenemeyen mağdur D.Ş’nin dinlenilebilmesi için ertelendi.

DHA