Bilim - Teknoloji Beklenen işlevden ipucu var!
Paylaş
Beklenen işlevden ipucu var!

Bu özellik gerçekten Android'e gelirse, cihazlarımızı başkalarına uzatmaktan çekinmeyeceğiz!

Masaüstü bilgisayarlarda birden çok hesap kullanmak, yıllardır olan ve kişinin kendi bilgilerini kullanmak için aldığı bir önlemdir. Nitekim birden çok hesap kullanmak artık tablet ve akıllı telefonlarda da bir gereklilik zira kişisel bilgisayarlara nazaran, elden ele gezebildikleri için kimin ne zaman kendilerini kullanacağını kestirmek pek mümkün değil.

Özellikle meraklı oda arkadaşı ya da ufak çocukların, kullandığımız mobil aygıtta bulunan her türlü bilgimize ulaşması, pek de ihtiyacımız olan bir gelişme değil. İşte Google da bu durumu görmüş olacak ki Android L işletim sistemi ile birlikte birden fazla kullanıcı hesabıyla oturumu açmamıza olanak sunacak.

Resmi geliştirici forumlarda, üyelerden birisinin sorduğu "Birden fazla hesap ile oturumu açma sistemi ve çocuklar için limitli giriş mekanikleri geliştirilecek mi?" sorusuna, yapımcı ekipten birisi, "Bizler de son kullanıcıların daha rahat hareket etmesini istiyoruz ve bu yüzden yeni Android versiyonunda konu ile alakalı yenilikleri gözler önüne sereceğiz" şeklinde bir cevap vermesi, tablet ve telefonlardan birden fazla hesap ile sisteme giriş yapılabileceğini müjdelemiş oldu.

Cevap her ne kadar detay içermese de en azından yeni Android sürümü ile ya çoklu hesap açma ya da geliştirilmiş çocuk koruması seçenekleri ile karşılaşacağımız işten bile değil.

Resimlerle: Android cebiniz için en iyi 84 duvar kağıdı

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı