Bilim - Teknoloji Beklenen uygulama geldi!
Paylaş
Beklenen uygulama geldi!

Bir süre önce Android'e gelen popüler uygulama, nihayet iOS kullanıcıları için de geri döndü!

Nokia artık cep telefonu üretmiyor olabilir ancak bu onun telefon uygulamaları üretmeyeceği anlamına gelmiyor. Nitekim, günümüz akıllı telefonlarında kullanılan çok sayıda teknoloji de hala Nokia'nın patenti altında bulunuyor. Yani Nokia, hala mobil telefon pazarındaki en önemli oyunculardan biri durumunda.

Nokia şimdi, bir süre önce Android'e de gelen Here Maps uygulamasının iOS sürümünü duyurdu. Bu aslında ilk iOS uygulaması değil. Nokia önceki iOS uygulamasını "büyük bir hata" olarak tanımlayarak Appstore'dan geri çekmişti.

Şimdi, Here Maps uygulaması güncellenmiş ve düzeltilmiş şekliyle yeniden iOS uygulama marketine geri dönmüş durumda. Dileyenler uygulamayı, iPhone'ları için AppStore'dan indirebilir.

Uygulamayı kullanmak çok zor değil. Eğer daha önce Apple Maps ve Google Maps gibi navigasyon haritalarını kullandıysanız Nokia Here Maps uygulamasını da kolayca kullanabilirsiniz. Uygulama aradığınız adresleri kaydetmek ve bulunduğunuz yerden kayıtlı adreslerinize rota çizmek gibi kullanışlı özelliklere de sahip.

Uygulamada bir lokasyon ararken ve o lokasyona rota çizdirirken, hangi araçla gitmek istediğiniz de seçebiliyorsunuz. Bu yöntemler, otomobille, toplu taşımayla ve yürüyerek gitmek gibi üç ayrı seçeneği içeriyor. Böylece Here Maps sadece otomobil sahiplerinin değil, şehir içinde toplu taşıma kullananların da gözdesi haline geliyor.

Ancak şimdilik, uygulamanın iOS sürümünde Türkçe desteği bulunmuyor. Sesli navigasyon isteyenlerin, Türjçe desteğini beklemekten başka çareleri yok. Android sürümündeyse böyle bir sorun söz konusu değildi...

Haberin Devamı

Resimlerle: İnternet gerektirmeyen Navigasyon uygulamaları

Kaynak: CHIP Online