Mehmet Coşkundeniz Beklentiler ve hayal kırıklığı
HABERİ PAYLAŞ

Beklentiler ve hayal kırıklığı

Haberin Devamı

Bir ilişkide beklenti ne kadar yüksekse hayal kırıklığı da o kadar fazla oluyor. Tabii sizin aklınıza “Beklentisiz ilişki olur mu?” sorusu geliyor. Öyleyse aşkta insanın sevgilisinden neler bekleyebileceğini bir sıralayalım:

1- Sevgi: Birini sevmiyorsan onunla ilişki kurmayacaksın. Üstelik bu sevgi karşılıklı olacak. Karşılıksız aşk vardır ama karşılıksız sevgi olmaz. Birinin seni sevmesini istiyorsan sen de onu seveceksin. Yani “Beni sevsin yeter” cümlesi yetersizdir. İki insanı birbirine bağlayan en önemli unsur sevgidir.

[[HAFTAYA]]

2- Saygı: Kişiliğinize, yaşam tarzınıza, fikirlerinize saygı duymayan biriyle birlikte olamazsınız. Sizi sürekli aşağılayan, küçük gören, hakaret eden birinin varlığı her zaman için sorun yaratır. Aşka dayanarak ondan vazgeçmiyor olmanız, aranızdaki ilişkinin sürdürülebilir olduğunu göstermez. Bu nedenle saygının olmadığı yerde ilişkinin yürümesi imkansızdır.

3- Sadakat: İlişkide her iki tarafında mutlaka beklediği, yerine gelmediği zamanda büyük travmalar yaşadığı önemli unsur. Sadakatin olmadığı yerde saygıdan da söz etmek mümkün değildir. Öyleyse sadakatsiz biri aslında saygısızdır da. Hayatınıza giren kişiden size sadık olmasını beklemeniz kadar doğal bir şey yoktur.

* * *

Yukarıdaki 3 unsuru bir ilişkiye giren herkesin beklemesi doğal. Bunların dışındaki her kriter, her beklenti, yerine gelmediği zaman hayal kırıklığı dozunuzu artıracaktır. Zaten o kriterlerin hepsi maddi kriterlerdir. Maddi derken, parasal demek istemiyorum. Yani nesnel, yani elle tutulur, gözle görülür beklentiler. Örneğin; eğitimli olsun, terbiyeli olsun, başarılı olsun, temiz olsun, zeki olsun, güzel olsun gibi... Bu tür maddi kriterlere uyan birini bulduğunuzda, yukarıdaki 3 madde eksikse yine hayal kırıklığı yaşayacaksınız demektir. Aslolan aradaki bağdır. Bu bağ ne kadar güçlüyse ilişki o kadar sağlamdır. Bu bağı da sevgi, saygı ve sadakat üçlüsü sağlar. Diğer her şey ilişkiyi tatlandıran ya da sevgilinizin daha beğenilir olmasını sağlayan yan unsurlardır.

* * *

Tam da beklenti konusuyla ilgili ilginç bir haber yayınladık geçenlerde. Babalar Günü’nde yapılan harcamalar, Anneler Günü ve Sevgililer Günü’nde yapılanları geçmiş. Haberde “Babalara daha çok harcadık” deniyor. Oysa gerçek öyle değil. Anneler Günü’nde çocuklar hediye alır. Sevgililer Günü de aslında erkek işidir. Yani her kadın Sevgililer Günü için sevgilisinin ya da eşinin organizasyon yapmasını bekler, onun çiçek almasını bekler.

Yani Anneler Günü’nde çocuklar, Sevgililer Günü’nde erkekler harcama yapar. Oysa Babalar Günü’nde çocukların harcamalarına bir de kadınların harcamaları eklenir. Çünkü kadınlar, eşlerine çocuklarının babası olduğu için ekstra hediye alır. Erkeklerse bunu Anneler Günü’nde düşünmez bile... Yani sevgili okur, Anneler Günü’nde kocandan hediye bekleme. Beklersen hayal kırıklığı yaşarsın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder