Beden Sağlığı Bekletilen ıhlamur sağlığa zarar veriyor (Ihlamur nasıl içilir?)

Bekletilen ıhlamur sağlığa zarar veriyor (Ihlamur nasıl içilir?)

Paylaş
Bekletilen ıhlamur sağlığa zarar veriyor (Ihlamur nasıl içilir?)

Şifa kaynağı olan ıhlamurun yaşken alınıp evde doğal yöntemlerle kurutularak tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Elanur Yılmaz, "Bekletilen ıhlamur sağlığa zararlı" dedi

Başta soğuk algınlığı olmak üzete birçok rahatsızlığa kadar şifa kaynağı olduğu belirtilen ve özellikle kış aylarında çok tüketilen ıhlamurun hasadı yapılmaya başlandı. Zaman zaman kilosu 300 liraya kadar çıkan ıhlamurun kilosu, Samsun'da, semt pazarlarında 60 liradan satılıyor.

Haberin Devamı

'YAŞKEN ALMAYI TERCİH EDİN'

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Elanur Yılmaz da vatandaşları uyararak, "Kesinlikle ıhlamurun ömrüne dikkat edilmesi gerekiyor. Bekleme ile beraber ciddi sorunlar doğabilir. Özellikle bekleme koşulları iyi değilse ıhlamur bakteri oluşumuna açıktır. Bu oluşum da kişinin bağışıklık sistemine olumsuz etki eder. Çünkü bu geçen süre zarfında üzerine böcek mi kondu, toz mu geldi bilmek zordur.

Kısacası sıcak suyla demlenen ıhlamur üzerindeki bu bakteriler, demlediğimiz çayla beraber vücudumuzda ürer ve daha çok hastalığa neden olur. İnsanlar o bakımdan ıhlamuru, daha çok yaş almayı tercih etmelidir. Kendi imkanlarıyla evlerinde belki bir sofra bezine sererek güneş gören ortamda kurutup tüketebilirler” diye konuştu.

Haberin Devamı

KAYNATARAK İÇMEYİN!

Ihlamur kullanımında yapılan yanlışlara değinen Elanur Yılmaz, “Ihlamur, Türk toplumunda kaynatılarak içiliyor. Ancak bu yöntem kesinlikle yanlış. Demleme yöntemi ile tüketilmesi gerekiyor. Yani bardağa 1 yemek kaşığı kadar ıhlamur konulup üzerine ortalama 80 santigrat derecede tam kaynamamış su ilave edilerek 5 dakika bekletilerek demlenmesini öneriyoruz” bilgisini verdi.

AA