Beden Sağlığı Bel fıtığı ameliyatında yeni yöntem

Bel fıtığı ameliyatında yeni yöntem

Paylaş
Bel fıtığı ameliyatında yeni yöntem

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaklaşık 10 yıldır mikrocerrahi tekniği ile yapılan bel fıtığı ameliyatının ardından endoskopik diskektomi yöntemi ile tedavi de başladı

Ameliyat ile ilgili 2009 yılı Eylül ayında Almanya'nın Münih kentinde eğitim alan CÜ Tıp Fakültesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Mustafa Gürelik, Sivas'ta Alman doktor Guntram Krzok ile başarılı operasyonlara imza attı. Endoskopik diskektomi ameliyatta hastanın bayıltılmadan ameliyat edildiği belirten Doç.Dr. Gürelik, “Endoskopi cihazının kullanıldığı bu ameliyat tekniğinde hasta genel anestezi almadan yani bayıltılmadan, sadece girilecek olan cilt bölgesi uyuşturularak hasta uyanık haldeyken ameliyat yapılmaktadır.

Toplumda kapalı ameliyat olarak da bilinen bu teknik dokulara en az zarar veren ameliyatlar grubundadır. Bu ameliyat tekniği halen bel fıtığı ameliyatlarında altın standart olarak kabul edilen mikrocerrahi yöntemine göre bazı üstünlükleri olan bir yöntemdir ancak onun yerini almış bir yöntemden çok, ona alternatif bir yöntemdir” diye konuştu.

Doç.Dr. Mustafa Gürelik, bu ameliyatların bu yılın başındani beri CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yapılmaya başladığı ve çevre illerden de büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Hakan KALELİ/SİVAS, (DHA)

Haberin Devamı