Futbol Belçika - Panama maçı özeti
Paylaş
Belçika - Panama maçı özeti

Rusya'da devam eden 2018 Dünya Kupası G Grubu ilk maçında Belçika ile Panama karşı karşıya geldi. Belçika istediği futbolu sahaya yansıttı ve 3-0 gibi net bir skorla galip geldi

MAÇ ÖZETİ

Belçika 3 - 0 Panama

90.DK: Hakem son düdüğü çaldı ve maç sona erdi. 3 puan Belçika'nın

75.DK: GOL! Belçika Lukaku'yla farkı 3'e çıkardı. Hızlı gelişen Belçika atağında Axel Witsel'in pasıyla orta alanda topla buluşan Eden Hazard, topla birlikte ilerledikten sonra pasını sol tarafından hareketlenen Romelu Lukaku'ya çıkarıyor. Ceza alanı içinde kaleci ile karşı karşıya kalan Romelu Lukaku, Jaime Penedo'nun üzerinden aşırtarak topu ağlarla buluşturuyor.

69.DK: GOL! Belçika Lukaku'nun kafa vuruşuyla farkı 2'ye çıkarıyor

46.DK: GOL! Belçika Mertens'in Panama savunmasından dönen topa çok sert ve düzgün bir şutla vurmasıyla top ağlara gitti ve 1-0 öne geçti.

45.DK: İlk yarıda gol sesi çıkmadı.

44.DK: Edgar Barcenas, Yannick Ferreira-Carrasco'nun formasından tutarak düşürmesi sonucu hakem Janny Sikazwe'den sarı kart görüyor.

40.DK: Belçika, Kevin De Bruyne ile sol kanattan serbest vuruş kullanıyor. Kevin De Bruyne, ceza alanı dışında bulunan arkadaşı Dries Mertens'i çok iyi görüyor. Dries Mertens, sağ ayağıyla topun gelişine vuruşunu yapıyor ancak top yandan auta gidiyor.

22.DK: Belçika, Eden Hazard ile sol kanattan köşe vuruşu kullanıyor. Eden Hazard'ın pasıyla sol çaprazda topla buluşan Kevin De Bruyne, sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak top farklı şekilde üstten auta gidiyor.

12.DK: Panama savunmasında Roman Torres kendi ceza alanı içinde topu kalecisine oynamak istiyor ancak araya Eden Hazard giriyor. Eden Hazard, dar açıdan sol ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak top yan ağlarda kalıyor.

1.DK: Maç başladı

İLK 11'LER

Belçika: Courtois, Alderweireld, Vertonghen, Boyata, Meunier, Witsel, De Bruyne, Carrasco, Hazard, Mertens, R. Lukaku

Panama: Penedo, Roman, Escobar, Davis, Murillo, Gomez, Godoy, Cooper, Barcenas, Rodriguez, B. Perez

BELÇİKA NAMAĞLUP GELDİ

Belçika dünya kupası avrupa elemelerinde yer aldığı H grubunda oynadığı 10 maçta 9 galibiyet 1 beraberlik aldı. 28 Puan toplayan Belçika grubu ilk sırada tamamladı ve Rusya'nın yolunu tuttu. Belçika, Panama, Tunus ve İngiltere'nin yer aldığı grupta mücadele edecek.

PANAMA İLK KEZ KUPADA

Kuzey Amerika temsilcisi Panama Meksika, Kosta rika Honduras, ABD ve Trinidad Tobago'nun yer aldığı grupta 10 maçta 3 galibiyet 4 beraberlik ve 3 mağlubiyetle grubu üçüncü sırada tamamlayarak ilk kez Dünya Kupası'nda mücadele etmeye hak kazandı.

Haberin Devamı