Dünya Belçika'nın en büyük silah müşterisi Suudi Arabistan

Belçika'nın en büyük silah müşterisi Suudi Arabistan

Paylaş
Belçika'nın en büyük silah müşterisi Suudi Arabistan

Belçika medyasında çıkan haberlerde, Belçika’nın en büyük silah müşterisinin Suudi Arabistan olduğu belirtildi.

Belçika’nın L'Echo ve Le Soir gazetelerinde çıkan haberlerde, Valon Parlamentosu’na silah üretimi hakkında ayrıntılı bir rapor sunulduğuna ve raporda yer alan rakamlara göre Suudi Arabistan’ın 2017 yılında Belçika’nın en büyük silah müşterisi olduğuna dikkat çekildi. Suudi Arabistan’ın ABD ile Fransa’dan daha önemli bir müşteri olmasına dikkat çekilen haberde, 2017 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 37’lik artışla üretilen 620 milyon avro tutarındaki silahların 69 ülkeye ihraç edildiği ve toplamda bin 313 kişiye lisans verildiği bilgisi yer aldı.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan’ın geçtiğimiz yıl Belçika’dan 153 milyon avroluk silah satın aldığı ve bu rakamın toplam ihracatın dörtte birine denk geldiği raporda belirtilirken, teslimatlar arasında ateşli silahların, ağır silahların, mühimmat veya zırhlı araçların bulunduğu yazıldı.

ABD’nin 106 milyon avroluk bir harcama ile Suudi Arabistan’dan sonra ikinci sırada yer aldığı belirtilirken, Fransa’nın 66 milyon avro ile üçüncü sırada olduğu bildirildi. Eski Valon Bölge Başkanı Paul Magnette ile yeni Başkan Willy Borsus’ün 2017 yılında Suudi Arabistan, ABD ve Filipinler'i de kapsayan toplam 30 silah lisansına izin vermediklerine de yer verilen haberlerde, Valon bölgesinde yer alan silah fabrikasının her sene 12 bin ile 15 bin kişiye iş istihdamı sağladığına vurgu yapıldı.

Haberin Devamı