Spor Belçika'nın korkusu Arda Turan

Belçika'nın korkusu Arda Turan

Paylaş
Belçika'nın korkusu Arda Turan

Kendi sahasında Türkiye ile karşılaşacak olan Belçika Milli Takımı'nın teknik direktörü George Leekens, Arda Turan'dan çekindiğini söyledi

Maç öncesinde basına açıklamalar yapan Leekens, "Arda çok tehlikeli bir oyuncu, büyük bir potansiyel" dedi. Arda’nın, Türkiye’de oynadıkları ve 3-2 kaybettikleri karşılaşmada kendilerini yıkan golü attığını hatırlatan Leekens, yarınki karşılaşmada orta sahadaki oyuncularına büyük iş düşeceğini belirtti.

Ay-yıldızlılar’a karşı 4-3-3 dizilişinde sahaya çıkacaklarını anlatan Leekens, orta sahada Timmy Simons (Nürnberg/Almanya), Steven Defour (Standard Liege/Belçika) ve Axel Witsel (Standard Liege/Belçika) üçlüsüne yer vereceğini açıkladı.

"ORTA SAHAMIZ MÜKEMMEL"

George Leekens, "Orta sahamız mükemmel olmalı. Emre Belözoğlu’nu oynatmamak için sahada devleşecek bir Steven Defour’a ihtiyacımız var. Axel Witsel’in görevi topa sahip olmak ve Türkler’in canını yakacak sızmaları gerçekleştirmek. Kazanmak için her şeyi yapacağız" diye konuştu.

Leekens, sakatlığı nedeniyle Türkiye karşısında forma giyemeyeceği açıklanan 18 yaşındaki forvet Romelu Lukaku’yu çok arayacaklarını söyledi.

LUKAKU TÜRKİYE MAÇINDA YOK

Belçikalı teknik adam, "Keşke sahada olsaydı" dediği Lukaku’nun yokluğunda güç kaybedeceklerini ama eldeki alternatiflerle en iyisini yapmaya çalışacaklarını dile getirdi.

Leekens, Lukaku’nun yerine forvette Marvin Ogunjimi (Genk/Belçika) ve kanatlarda Eden Hazard (Lille/Fransa) ile Nacer Chadli’ye (Twente/Hollanda) görev vereceğini bildirdi.

Kaleyi Simon Mignolet’e (Sunderland/İngiltere) teslim edecek Leekens, savunma dörtlüsünde sağbekte Toby Alderweireld (Ajax/Hollanda) ve ortada Vincent Kompany’ye (Manchester City/İngiltere) forma vereceğini, solbeki ve savunmanın göbeğindeki ikinci oyuncuyu henüz belirlemediğini kaydetti.

Haberin Devamı