Gündem Belçika'ya minare gönderdik!

Belçika'ya minare gönderdik!

Paylaş
Belçika'ya minare gönderdik!

Bazı Avrupa ülkelerinde minare tartışması sürerken, Belçika'daki bir camiye minare Türkiye'den gitti

Bazı Avrupa ülkelerinde minare tartışması sürerken, Adapazarı Modern Sanayi Çarşısı’nda bulunan ve metal minare imalatı yapan bir firma, Belçika’nın Houltelen kentinde bulunan Yeşil Camii için minare gönderdi. İki parça halinde TIR kasasına yüklenen yaklaşık 23 metre uzunluğundaki minarenin 10 bin euroya yapıldığı belirtildi.

Haberin Devamı

Avrupa'da özellikle İşviçre’de minare yasağı tartışılırken, Adapazarlı minare ustası Erkan Aktürk, Belçika’daki bir Türk camii için talep üzerine minare yaptı. Modern Sanayi'ndeki atölyede bir aylık bir çalışma sonucu tamamlanan 23 metre uzunluğundaki minare, Belçika’nın Houthelen kentindeki Yeşil Camii’ne monte edilmek üzere TIR'a yüklenerek gönderildi.

Baba mesleği olan minare ustalığını devam ettiren Erkan Aktürk, yıllardır Türkiye’nin dört bir yanındaki camiler için minare yaptığını söyledi. Aktürk, “Bulgaristan başta olmak üzere bazı yabancı ülkelerdeki camilere daha önce de minare yapmıştım. Ancak bu kez aracı olmadan kendi şirketimizin adıyla ilk ihracatımızı yapıyoruz. Minare yasağının tartışıldığı bu dönemde Avrupa’daki ülkelerde Adapazarı’nda yaptığımız minarelerin monte edilecek olması gurur verici” diye konuştu.

Haberin Devamı

Erkan Aktürk, babasının demir konstrüksiyondan minare yapan ilk usta olduğunu iddia ederek, kendisinin buna ek olarak, patentini de aldığı giydirme cephe minare yaptığını, Belçika’ya gönderilen minarede de bu sistemin kullanıldığını söyledi. Aktürk, Avrupa’dan çok sayıda minare siparişi geldiğini, ancak, İsviçre’deki referandumun ardından projelerin askıya alındığını belirtti.

Zafer TOKUŞ- Aziz GÜVENER/ADAPAZARI (Sakarya), (DHA)