Gündem Belediye başkanının otomobilinde kundaklama şüphesi

Belediye başkanının otomobilinde kundaklama şüphesi

Paylaş
Belediye başkanının otomobilinde kundaklama şüphesi

Çanakkale'nin Gelibolu İlçesi'ne bağlı Evreşe Beldesi Belediye Başkanı AK Partili Kamil Soyuak'a ait belediyenin otoparkında duran özel otomobil, henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında yanarak kullanılmaz hale geldi

Otoparkta bulunan AK Partili İlçe Başkanı Serhat Sürücü’ye ait otomobil de yangında zarar gördü. Olayla ilgili kundaklama şüphesi üzerinde durulduğu bildirildi.

Haberin Devamı

AK Parti 1’inci Olağanüstü Kurultayı’na katılmak üzere Gelibolu İlçe Başkanı Serhat Sürücü ile birlikte Ankara’ya gittiği öğrenilen Evreşe Belediye Başkanı Kamil Soyuak, 34 HD 3175 plakalı özel otomobilini Çeşme Mahallesi’nde belediye hizmet binası arka tarafındaki otoparka bıraktı. Bugün saat 05.00 sıralarında Soyuak’a ait otomobilden dumanlar yükseldi. Aracın alevler içinde yandığını görenler, itfaiye ve jandarma ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine otoparka gelen itfaiye, yangını söndürdü. Tamamen yanan otomobil kullanılamaz hale geldi. AK Partili İlçe Başkanı Serhat Sürücü’ye ait 17 RA 017 plakalı otomobil de yangında zarar gördü.

İlk incelemeye göre yangının, aracın arka lastiğinden başladığı anlaşılırken, kundaklama şüphesi üzerinde durulduğu belirtildi. Yangının kesin çıkış nedeninin yapılacak detaylı inceleme sonrası belirleneceği ifade edildi.

Haberin Devamı

’Kundaklamadan şüpheleniyoruz’

Evreşe Belediye Başkanı Kamil Soyuak’ın sekreteri Handan Ekrenoğlu, sabah mesai için belediyeye geldiğinde otomobilin yandığını gördüğünü söyledi. Ekrenoğlu, "Başkanımız, Gelibolu AK Parti İlçe Başkanı Serhat Sürücü ile birlikte kurultaya katılmak üzere Ankara’ya gitti. Serhat bey de aracını buraya bırakmıştı. Yangın başladıktan sonra itfaiye ekipleri müdahale etmiş, ancak otomobil tamamen yanmış. Olay yeri inceleme ekipleri gelip araştırma yaptı. Kundaklamadan şüpheleniyoruz" dedi.

CHP binası önünde de ateş edilmişti

Geçen 1 Ağustos’ta, plakası belirlenmeyen bir araçla CHP Belde binası önüne gelen kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, havaya rastgele ateş etmişti. Bu sırada Evreşe CHP belde binasında bulunanlar korku dolu dakikalar yaşarken, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Olayın gündüz saatlerinde, Belediye meclis toplantısı ve sonrasında AK Parti ile CHP’li belediye meclis üyeleri arasında başlayan tartışmanın devamında olduğuna dikkat çekilmişti.