Türkiye (Son Dakika) Belediye binası inşaatında göçük

Belediye binası inşaatında göçük

Paylaş
Belediye binası inşaatında göçük

Adana'nın merkez Çukurova Belediyesi'nin yeni hizmet binası inşaatında beton dökülürken iskele çöktü. Göçük altında kalan 7 işçi yaralandı

Olay, saat 15.30 sıralarında Belediye Evleri Mahallesi’nde meydana geldi. Merkez Çukurova Belediyesi’nin yeni hizmet binası inşaatında çatı kalıplarını hazırlayan işçiler, beton dökülürken tablanın altındaki kalan iskeleyi sağlamlaştırmak için inşaat sahasına girdi.

Bu sırada yaş betonun ağırlığını taşıyamayan iskele, büyük bir gürültüyle çöktü. İnşaatta çalışan işçiler iskele ve tahta kalıpların altında kaldı. Kazayı gören inşaattaki diğer çalışanlar, beton çalışmasını durdurup, işçileri kurtarmak için seferber oldu. İhbar üzerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve polis ekibi enkaz alanına sevk edildi.

Cankur ve çevrede bulunanların da yardımıyla göçük altında kalan 7 işçi yaralı olarak çıkartıldı. Ambulanslara taşınan yaralılar, çeşitli hastanelere sevk edilirken, bir işçinin hayati tehlikesinin bulunduğu belirlendi.

Göçük altında başka işçinin kalıp kalmadığı ise enkazın kaldırılmasından sonra belirlenecek.

Kiralık binada hizmet veren Çukurova Belediyesi, geçen temmuz ayında hizmet binasının inşaatına başlamıştı. 10 ayda hizmete girmesi planlanan hizmet binasının kaba inşaatı tamamlanmış durumdaydı.

İNŞAAT ÇALIŞANLARI KURTARMA ÇALIŞMASINA KATILDI

Yapımı devam eden hizmet binasında gelen göçük haberiyle olay yerine gelen Çukurova Belediye Başkanı CHP’li Yıldıray Arıkan, kurtarma çalışmalarını yerinde izledi. Enkaz altından çıkarılan 7 işçinin dışında, göçük altında kalan olması ihtimali üzerine Adana Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, "Kimse yok mu?" diye seslendi. Enkaz altından herhangi bir ses duyulmayınca, inşaat çalışanların da katılmasıyla, enkaz kaldırma çalışmaları başlatıldı.

ARIKAN: ÖLÜM OLMAMASI SEVİNDİRİCİ

Enkaz kurtarma çalışmaları devam ederken yaralılar hakkında bilgi almak için şantiye binasına giden Başkan Yıldıray Arıkan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Bugün öğle saatlerinde CHP Genel Başkan Yardımcımız Faruk Loğoğlu ile inşaatı gezdik. Bizim gezdiğimiz sırada, göçük meydana gelen kısımda beton dökülmemişti. Biraz önce kaza haberini alınca buraya geldik. İnşaat çalışanlarından 6 kişi ile beton firmasının bir çalışanı göçük altında kalmış. Durumlarının iyi olduğu haberini aldık. Olayın kaza olduğu düşüncesindeyiz. Enkaz kaldırma çalışmalarının ardından teknik olarak inceleme başlatılacak. Hepimize geçmiş olsun."

CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı da göçük meydana gelen hizmet binası inşaatına gelerek, Başkan Arıkan’la birlikte incelemelerde bulundu.

Belediye yetkilileri, göçük altında kalarak yaralanan işçilerin isimlerini ise şöyle açıkladı:

’ Yahya Gönan, Fahrettin Kızılçınar, Mehmet Üçgül, Cenap Özen, Ömer Yeğen, Nihat Tunay ve Ekrem İlhan.’


Fatih KARAÇALI/ ADANA, (DHA)

Haberin Devamı