Spor Belediye Bursa'nın yoluna taş koydu

Belediye Bursa'nın yoluna taş koydu

Paylaş
Belediye Bursa'nın yoluna taş koydu

Turkcell Süper Lig'in 27. haftasında lider Bursaspor deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu ve şampiyonluk yarışında büyük bir avantajı kaçırdı

Ev sahibi takıma galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Marcin Kus ve 30. dakikada Hasan Durtuluk atarken yeşil-beyazlı takımın tek golünü 79. dakikada Volkan Şen kaydetti.

Karşılaşma sonrasında rakipleriyle puan farkını biraz daha açma avantajını kaybeden Bursaspor, 58 puan ile 1. sırada kaldı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 43 puan ile 8. sıradaki yerini korudu.

Yarın oynanacak Beşiktaş - Eskişehirspor maçında siyah-beyazlı takım 3 puan alırsa 55 puan ile 2. sıraya yükselecek. Pazar günü Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisi ile de ligin tepesi yeniden şekillenecek.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 8: Soldan Serhat’ın kullandığı korner atışında, altı pasta Kus, savunma oyuncularının arasında iyi yükselerek kafayla topu ağlara gönderdi: 1-0.

Dakika 11: Sercan’ın soldan yaptığı ortada, arka direkte topa sahip olan Volkan’ın vuruşunda, kaleci Oğuzhan meşin yuvarlağı kornere çeldi.

Dakika 30: Hüseyin’den seken topu ceza alanının sol çaprazında kontrol eden Tevfik’in vuruşunda savunmadan dönen top, penaltı noktası üzerindeki Hasan Ali’ye geldi. Bu oyuncu, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 2-0.

Dakika 45+3: Soldan çalımlarla ceza sahasına giren Ekrem’in, çizgiye kadar inerek yaptığı ortada, uygun durumda bulunan Efe, kötü bir vuruşla topu auta yolladı.

Dakika 50: Kornerden gelen topa Sercan yükseldi, kafayı çaktı, top kaleci Oğuzhan’da kaldı.

Dakika 66: Batalla’nın frikik atışında meşin yuvarlak baraja çarparak üstten dışarıya gitti.

Dakika 72: Ozan İpek tek başına hareketlendi, ayağı kayıp yere düşünce Bursaspor mutlak bir golden oldu.

Dakika 79: Ali Tandoğan, Volkan Şen’i gördü. Bu futbolcu sağ çarprazda topla buluştu, enfes vurdu, Bursa farkı bire indirdi: 2-1.

CANAYDIN İÇİN ALKIŞ

Karşılaşma öncesi Bursasporlu taraftarlar, hafta içinde vefat eden Galatasaray Kulübü'nün eski başkanı Özhan Canaydın'ı alkışladı. Taraftarlar, karşılaşma öncesi Canaydın'ın vefatı nedeniyle yapılan saygı duruşu boyunca alkış tutarken, tribünde “Bursa'mızın en efendi insanı, mekanın cennet olsun” yazılı pankart yer aldı.

HASAGİÇ KADRODA YOK

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da, futbolda şike iddialarına ilişkin olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve Sarıyer Adliyesi'nde savcılıkça serbest bırakılan kaleci Kenan Hasagiç, Bursaspor maçı kadrosuna alınmadı.

Geçen hafta yapılan Manisaspor maçında ilk 11'de bulunan Hasagiç, hafta içinde yaşanan olayın ardından bugün kadroda yer almadı. Hasagiç'in yerine Bursaspor maçında kaleyi Oğuzhan korudu.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Arif Erdem ve oyunculardan Taner Gülleri'nin de ifadeleri soruşturmayı yürüten savcı tarafından alınmış, bu ikili savcılık sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

2

Haberin Devamı