Spor Belediye kaçtı Trabzon yakaladı

Belediye kaçtı Trabzon yakaladı

Paylaş
Belediye kaçtı Trabzon yakaladı

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk karşılaşmasında Trabzonspor deplasmanda İstanbul Büyükşehir Belediyespor'la 1-1 berabere kaldı

Ev sahibi ekibin golü 31. dakikada Tevfik Köse'den geldi. Konuk takımın golünü ise 88. dakikada Cale kaydetti.

Bordo-mavili ekip maçın 87. dakikasında Umut Bulut'un kullandığı penaltı atışından yararlanamadı.

Çok sert geçen maçta karşılaşmanın hakemi Özgür Yankaya 10'u İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a olmak üzere toplam 17 sarı kart gösterdi.

MAÇTAN DAKİKALAR

Dakika 5: Ömer’in sağdan ortasında,Umut ceza sahası içinde kafayı vurdu, ancak kaleci Hasagic topu tokatlayarak tehlikeyi önledi.

Dakika 9: İskender’in pasıyla ceza sahasına giren Tum, kaleci ile karşı karşıya kaldı, ancak bu oyuncu yavaş kalınca, vuruşunda meşin yuvarlak son anda araya giren savunma oyuncusuna çarparak kornere çıktı.

Dakika 12: Umut Bulut’un pasıyla Selçuk bir anda kaleci ile karşıya kaldı. Bu futbolcunun müsait durumda vuruşunda, top kaleci Hasagic’e çarparak direğin dibinden kornere çıktı.

Dakika 31: Serhat’ın pasıyla sağ kanattan ceza sahasına giren İskender’in vuruşunda direkten dönen meşin yuvarlak, Giray’a çarptıktan sonra Tevfik’in müdahalesiyle kale çizgisini geçince, yan hakem Serkan Ok’un kararına uyan hakem Özgür Yankaya golü verdi: 1-0.

Dakika 58: Rızvan topu sağdan ortaladı, Serhat mutlak gol pozisyonunda meşin yuvarlağı ıskaladı, İstanbul Belediye ikinci golden oldu.

Dakika 80: Gutierrez, kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda top Hasagic’ten döndü.

Dakika 86: Sağdan yapılan ortada Egemen ve Barbosa topa birlikte çıktı. Hakem Barbaso’nun topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle penaltı noktasını gösterdi. Umut Bulut’un penaltı vuruşunu kaleci Hasagic kurtardı.

Dakika 88: Engin Baytar’ın soldan ortaladığı korner atışında topa dokunan Cale skora dengeyi getirdi: 1-1.

MAÇTAN NOTLAR

Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, kupa maçında, ligde 2-1 kazanılan Diyarbakırspor maçının kadrosunu, bir değişiklik dışında bozmadı.

Güneş, Diyarbakırspor maçında cezası nedeniyle oynayamayan Cale'ye İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşısında ilk 11'de yer verirken, Ferhat'ı ise yedek bıraktı. Yeni transfer Gutierrez ile tecrübeli futbolcu Song yedek kalırken, son anda transfer edilen Burak maç kadrosuna alınmadı.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da ise teknik direktör Abdullah Avcı, Kasımpaşa maçında oyuna girdikten sonra büyük katkı yapan Serhat ve İskender'e ilk 11'de yer verdi. İstanbul ekibinde, sakatlığı geçen İbrahim Akın da maç kadrosunda yer aldı.

AZ SAYIDA TARAFTAR İZLEDİ

İstanbul Büyükşehir Belediyespor-Trabzonspor karşılaşmasını az sayıda taraftar izledi.

Oldukça soğuk bir havada oynanan karşılaşmada, tribünlerde yaklaşık 5 bin Trabzonspor taraftarı yer aldı.

STAT ZEMİNİ TEMİZLENDİ

Atatürk Olimpiyat Stadı'nın zemini, görevlilerin, sabah saatlerinden itibaren büyük çabasıyla temizlendi.

Dün gece yağan kar nedeniyle saha zemini 15 cm yüksekliğinde karla kaplanırken, görevliler büyük bir çaba göstererek sahayı maç oynanacak hale getirdi.

Bu arada, Trabzonsporlu taraftarlar, Ziraat Türkiye Kupası'nda Orduspor ile oynanan grup maçının yayınıyla ilgili yaşanan sıkıntı nedeniyle TRT'yi protesto etti.

2

Haberin Devamı