Gündem 'Belediye kepçesiyle araçlarımızı ezdiler'

'Belediye kepçesiyle araçlarımızı ezdiler'

Paylaş
'Belediye kepçesiyle araçlarımızı ezdiler'

Manisa Selendi'deki sigara kavgasının ardından Gördes'e sürülen Romanlar, araçlarının belediye kepçesiyle ezildiğini söyledi ve iddialarının kanıtı olarak bir görüntü dağıttı

Manisa Selendi’de yılbaşı gecesi Burhan Uçkun adlı Roman vatandaş kahvede sigara içmek istemişti. Çıkan kavga büyüyünce Romanlar kahveyi taşlamıştı. Romanlar gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılınca geçen salı bin kişi Romanların evlerine saldırmıştı. Romanlara ait 1 ev ve 7 araç yakılmıştı.

Haberin Devamı

Can güvenlikleri olmadığı gerekçesiyle 74 Roman vatandaş Gördes ilçesine gönderilmişti. Gördes’e ‘sürgün edilen’ Romanlar dehşete düşüren bir iddiada bulundu. Romanlardan Aşkın Özer, “Belediye çalışanları o gece sinirini alamadı, arabaları üst üste toplayıp kepçeyle ezdi. Hepsini bir araya toplayıp yaktılar. Hurdaya dönen arabaları göstermemek için gazeteciler gelmeden topladılar. Kimini yeddiemin deposuna kimini de sanayideki hurdacılara götürmüşler” dedi.

'YANLIŞ ANLAŞILDIM'

Yaşananlardan sorumlu olduğu ileri sürülen MHP’li Belediye Başkanı Nurullah Savaş ise iddiaları yalanladı. Başkan Savaş, “Halkı sakinleştirmek için yaptırdığım toplanma anonsu yanlış anlaşıldı. İkinci yanlış anlaşılan da araçlarla ilgili. Evet o araçlar belediyeye ait. Valimiz yoldaki devrilmiş araçları görüp, ‘Kaldırılsın’ demiş. Kaymakam Bey de ‘O yolu açın’ talimatı verdi. Ben de yolun açılması talimatı verdim. Ancak iş makineleriyle bu şekilde toplanması talimatı vermedim. Belediyemizde vinç ve çekici olmadığı için iş makinesiyle bu şekilde yolu açmışlar. Bu görüntüden haberim yok.”

Haberin Devamı

SALİHLİ'YE GİDİYORLAR

Manisa Valisi Celaletin Güvenç, Gördes’e gönderilen Romanların Salihli’ye yerleşmeye karar verdiklerini belirtti. Vali Güvenç, “Selendi’ye dönmek isteyenler olursa can güvenliklerini sağlayacağız. Salihli Kaymakamlığı kiralık ev araştırıyor. Selendi’den Gördes’e gönderilen 18 aileye biner TL yardım yapacağız, çocuklarını okula kaydettireceğiz. Onlara onurlu bir yaşam vereceğiz” dedi. Bu arada İzmir’in Karşıyaka ilçesinde toplanan yaklaşık 200 Roman, Selendi’de yaşananları protesto etti.

DHA