Gündem Belediye otobüsüne molotof attılar

Belediye otobüsüne molotof attılar

Paylaş
Belediye otobüsüne molotof attılar

İstanbul Okmeydanı'nda yüzleri maskeli 4 kişi yolcu otobüsüne molotof attı. Şans eseri otobüs yanmazken yüzleri maskeli kişiler ara sokaklara kaçarak izlerini kaybettirdi

Olay, akşam saatlerinde Okmeydanı Darülaceze Caddesi üzerinde Nişangah otobüs durağında meydana geldi. Eminönü -Kulaksız arasında sefer yapan EM2 hatlı İstanbul Ulaşım A.Ş.ye ait yolcu otobüsünün şoförü Cemil Ekiz, Okmeydanı Nişangah durağında yolcu aldıktan sonra trafik ışıklarında beklerken yüzleri maskeli 4 kişi otobüsü durdurmaya çalıştı. Otobüs şoförü durmayarak hareket ettiği sırada yüzleri maskeli grup otobüse molotof atmaya başladı. İçerisinde yolcuları bulunan otobüse bir tanesi cama bir tanesi de otobüsün arka camına isabet etti. Otobüs şoförü olay yerinden beş yüz metre ileride durarak yolcuları tahliye etti.


ŞANS ESERİ ÖLEN YADA YARALANAN OLMADI

Olayda şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken otobüse isabet eden molotoflar kendiliğinden söndü. Molotoflu saldırı nedeniyle bazı yolcular fenalık geçirdi. Otobüs şoförün ihbarı üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Otobüs Şoförü Cemil Ekiz, Eminönü’nden çıktım araç doluydu.17.30 servisine kalktım, yarım saate Nişangah durağına geldim. Şangah durağından yolcuyu aldıktan sonra ışıklardan yeşil yanıyordu. Önümde bir iki tane araç vardı. Aradan üç dört kişi yüzü maskeli ellerinde molotof vardı. Bir tanesi durdurmaya çalıştı beni. Önümdeki araçlara selektör ve korna ile onları kaldırdım. Kaçmaya çalıştım; molotofun bir tanesi cama geldi, cam ve alt taraf yanmaya başladı. Diğeri arka kapının camına geldi. Yolcular vardı otobüste, beş yüz metre ileride durarak yolcuları indirdim. Yangın tüpünü aldım, söndürmek için ama o arada sönmüştü.

’YOLCULARDAN BİR İKİ KİŞİ BAYILDI’

Yolculardan bir iki kişi bayıldı’ diye konuştu. Olay yerine gelen polis ekipleri saldırıyı gerçekleştirenleri yakalamak için çalışma başlattı.