Gündem Belediye, yıldızsız bayrağı aldığı firmaya dava açıyor

Belediye, yıldızsız bayrağı aldığı firmaya dava açıyor

Paylaş
Belediye, yıldızsız bayrağı aldığı firmaya dava açıyor

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Atatürk Anıtı'ndaki yıldızsız Türk bayrağı tepki çekince Belediye Başkanı Ak Partili Seyfi Dingil, bayrağı aldıkları firmaya dava açacaklarını söyledi

İskenderun Belediyesi, ilçede bulunan Atatürk Anıtı’ndaki 2 Türk bayrağını dün yeniledi. Anıt çevresinde gezen vatandaşlar, bayraklardan birinde yıldız olmadığını fark edince, belediyeyi arayarak tepki gösterdi.

Bunun üzerine belediyeden gelen zabıta ekibi bayrağı indirdi. Tartışmalar üzerine İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, açıklama yaptı. Olayı öğrendikten sonra talimat verip yıldızsız bayrağı kaldırttığını aktaran Dingil, şunları kaydetti:

"Bayrak indirildi ama basında haber olmuş. Bayrağı depodan alıyorsun, veriyorsun iki tane işçiye. Onlar alıyor, gidiyor, aşağıdan bağlıyor, direğe çekiyor.

Depodan alınmış götürüp takılmış. Fabrika hatası. Üzerinde yıldız yok. Fabrikadan böyle gelmiş. Firmayı aradık. Firmaya dava açıyoruz.

Kopması mümkün değil, fabrika dikmemiş. Evet depodan alınmış götüren işçiler hata yapmış olabilir. İşçi de taktıktan sonra kafasını kaldırıp bakmamış. Çekmiş bağlamış, gitmiş. Haberimiz oldu anında değiştirdiler.

Sanki İskenderun’da ’AK Parti belediyesi bayrak takmıyormuş, şunu yapıyormuş, yıldız yapıyormuş’ gibi intiba uyandırmak da yanlış. Bir hatadır, olmuştur. Bu da bir ders oldu. Yani kasıt yok. Türk bayrağı hepimizin namusu, şerefi."

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN (Hatay), (DHA)

Haberin Devamı