Tamer Heper Belge dosyada yer alacak
HABERİ PAYLAŞ

Belge dosyada yer alacak

Haberin Devamı

Şikayetçi olduğum kişinin karakolda ifadesi alındı sonra da benim. Ancak polis benden sonra şikayetçi olduğum şahsı yine dinledi. İlk ifadesi bende de var. Bunu hakime sunsam suçlu olur muyum? ● F.S. Sizin olayınızın ne olduğunu bilmeden net bir yanıt vermek olmaz ama görülen o ki siz savcılığa bir şikayette bulunmuşsunuz. Savcı bazı hallerde tarafları kendi makamına çağırır, bazı hallerde polise yazarak ifadelerinin alınmasını ister.

Delil olarak kullanılabilir

İşte muhtemeldir ki sizinki savcının isteği üzerine polisin aldığı ifadedir. Ancak tatbikatta tekrar tekrar ifade alınmaz, çağırılanların beyanı alınır. Sonra bu beyanlar savcıya iletilir. Savcı tahkikatını tamamlar edindiği izlenime göre şayet dava açmak için yeterli delil toplanmışsa iddianame düzenleyerek dava açar. Şayet suçla ilgili bir belgeye rastlamadı ise bu durumda da takipsizlik kararı verir. Yani sizin elinizdeki ifadeyi savcıya sunmanız gerekmeyecek kanaatindeyim. Zaten polisin görevi aldığı bu beyanları savcıya yansıtmaktır. Ancak ikinci beyanın alınmasında bir tereddüt ortamı yaratılmış ise ve ilk ifade elinize verilmiş ise elbette bunu kullanabilirsiniz. Bir olayda hem lehinize olan deliller sunulur hem de karşı tarafın iddialarını bertaraf edecek belgeler sunulur. Dolayısı ile bu da bir belgedir ve delil olarak kullanılabilir.

Henüz savcılıkta

Dolayısıyla anlatımınızdan sizin olayınızın daha hakime yansımadığı kanaatini edindim, olayınız henüz savcılıkta. Ancak sonradan mahkemeye yansıması durumunda dahi elinizdeki delil olabilecek belgeleri hakime verebilirsiniz. Bahsettiğiniz karakoldaki ifadelere de mahkeme dosyasında rastlayacaksınız. O safhada dosyayı inceleyip içinde bahsettiğiniz ifadenin olup olmadığına da bakabileceksiniz

Sıradaki haber yükleniyor...
holder