Gündem 'Belgedeki her madde 'Şubat Soğuğu'ndan'

'Belgedeki her madde 'Şubat Soğuğu'ndan'

Paylaş
'Belgedeki her madde 'Şubat Soğuğu'ndan'

İrtica ile Mücadele Eylem Planı'ndaki imzanın kendisine ait olmadığını kanıtlamak için duruşmaya ıslak imza makinesi getiren Albay Dursun Çiçek, “Belgedeki maddeler 'Şubat Soğuğu' dizisinden alınmış” dedi

Savcının imzası belgede

Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek AK Parti hükümeti ve Gülen Cemaati’ne yönelik komplo planları içerdiği ileri sürülen ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’nı hazırladığı iddiasıyla tutuklanmıştı. ‘Terör örgütüne üye olma, hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs etme’ suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenen Dursun Çiçek’in avukatları dünkü duruşmaya ıslak imza makinesi getirdi.

Makinenin çalışma şekli, duruşma mübaşirinin imzasının kopyası alınarak gösterildi. Ardından salondaki perdeye, Cumhuriyet Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel’in bir evraktan kopyalanan imzasının ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ belgesinin altına monte edildiğini gösteren film yansıtıldı.

‘Cemaatin Kurtlar Vadisi’

Çiçek “Samanyolu TV’de 2004-2006 yılları arasında yayınlanan ‘Şubat Soğuğu’ adlı dizide, benim hazırladığım iddia edilen ve Haziran 2009’da ortaya çıkan ‘İrtica ile Mücadele Eylem Planı’ndaki her madde bölüm halinde yer alıyordu. Bu belgenin ‘senaryosu’ Şubat Soğuğu dizisinden alınmış” dedi. ‘Cemaatin Kurtlar Vadisi’ olarak da adlandırılan ‘Şubat Soğuğu’nda 28 Şubat sürecinin canlandırıldığı öne sürülüyordu.

‘İlk 3 albaydan biriyim’

Hakim Hüsnü Çalmuk, Dursun Çiçek hakkında bir ihbar yazısı olduğunu hatırlatarak “Bunun kurum içinden çıktığı değerlendirilirse, sizin hedef seçilmeniz kimin işine yarar?” diye sordu.

Dursun Çiçek ise şu yanıtı verdi: “Kimseye kötülük yapmadım. Kimsenin de beni hedef alacak komplo içine gireceğini sanmıyorum. Dursun Çiçek görevlerinden dolayı sevilen biri. Silahlı Kuvvetler içinde bilinen ilk 3 albayın içine girerim.” Dava bugüne ertelendi.

‘KURAN ÜZERİNE YEMİN ETTİM’

Kendisine yöneltilen sorular bittiğinde Dursun Çiçek “Namusum ve Kuran-ı Kerim üzerine yemin ederek bütün soruları doğru yanıtlayacağımı belirtmiştim” dedi. Mahkeme Heyeti Başkanı Köksal Şengün “Bizim sistemimizde bu yok” uyarısında bulundu.

Bunun üzerine Dursun Çiçek “Değer verdiğim hususları vurgulamak adına bunu söyledim. Bu imza bana ait değil. Vicdanı olan kişi iddia edilen planı hazırlayamaz. Yüce Türk milleti adına karar vereceksiniz, makamınızı saygıyla selamlıyorum. Her ortamda hakkımı ve hukukumu koruyacağımı belirtmek istiyorum” dedi.

ISLAK İMZA MAKİNESİ

Albay Dursun Çiçek’in savunma yapmak için mahkemeye getirdiği ıslak imza makinesi (CNC cihazı) ilk olarak Amerika’da üretildi.

Türkiye’de de kolaylıkla üretilen ve bulunabilen bu cihazla her türlü belgeye sahte ıslak imza atılabiliyor. Fakat bu cihazlar fotokopiden ıslak imza üretemiyor. Kopyalanacak imzanın da ‘ıslak imza’ olması gerekiyor.

‘KAFES’ BOŞALDI

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı içinde örgütlenen bir grubun ‘Kafes’ adlı darbe planı yaptığı iddia edilmişti. İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet savcılarınca yürütülen ‘Kafes Eylem Planı’na ilişkin görülen davada 3’ü tutuklu 33 sanık yargılanıyordu.

Dün görülen duruşmada tutuklu sanıklar Deniz Piyade Kurmay Albay Mücahit Erakyol, Albay Levent Gülmen ve Yarbay Halil Özsaraç tahliye edildi. Böylece Kafes Eylem Planı davasında tutuklu sanık kalmadı.

2