Spor Belgrad 'Of' çektirdi

Belgrad 'Of' çektirdi

Paylaş
Belgrad 'Of' çektirdi

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Galatasaray, OFK Belgrad ile Ali Sami Yen Stadı'nda 2-2 berabere kaldı

Sarı-kırmızılı takımın gollerini 26. ve 76. dakikada Arda Turan atarken konuk takımın tek gollerini 79. dakika Krstic ve 85. dakikada Injac kaydetti. Karşılaşmanın rövanşı 5 Ağustos Perşembe günü Belgrad'da oynanacak.

Galatasaray'ın tur atlaması için rövanş maçında ilk önceliği mutlak galibiyet almak olacak. Onun dışında da olması gereken skor 3-3, 4-4 gibi gollü beraberlikler. Bunların dışında olacak skorlarda OFK takımı tur atlayacak.

PİNO DA OYNADI

Sarı - kırmzılı takımın Fransa'nın Monaco takımından transfer ettiği Juan Pablo Pino, 65. dakikada Serdar Özkan'ın yerine oyuna dahil oldu. Ayrıca ikinci yarıda Kewell oyuna girerken Ali Sami Yen Stadı adeta yıkıldı.

YENİ FORMAYLA İLK MAÇ

Galatasaray'da lansmanı yapılan yeni sezon formaları içinde en dikkati çekeni olan mercan rengi, OFK Belgrad karşısında görücüye çıktı. Geride kalan sezonda mor renkli formayla taraftarlarının beğenisini kazanan sarı-kırmızlı takım, bu sezonki favori forma olan mercan rengini ilk resmi maçında giymeyi tercih etti. Diğer yandan, henüz satışa çıkalı kısa süre olmasına karşın mercan rengi formanın birçok taraftarın üzerinde olması dikkati çekti.

5 EKSİK Sarı-kırmızılı ekipte sakatlıkları nedeniyle 5 oyuncu OFK Belgrad maçı kadrosunda yer alamadı. Boynundan rahatsızlığı bulunan Gökhan Zan, arka adalesinden sakat olan Aydın, tendonlarından sakat olan Baros ve Elano ile genç oyuncu Emirhan, bu maçta arkadaşlarını izlemekle yetindiler.

HALDUN ÜSTÜNEL UNUTULMADI

Galatasaray'da tribünlerin en sevdiği isimler arasında yer alan ve geçtiğimiz günlerde önce Futbol A.Ş.'deki, daha sonra da kulüpteki yönetim kurulu üyeliklerinden istifa eden Haldun Üstünel, OFK Belgrad maçında unutulmadı. Taraftarlar, Haldun Üstünel için kapalı tribüne oldukça büyük bir şekilde, “Seni seviyoruz Haldun Üstünel” yazılı bir pankart açtı.

ALİ SAMİ YEN STADI'NDA 82 GÜN SONRA

Süper Lig'de geçen sezon 33. hafta maçını Ali Sami Yen Stadı'nda oynayan Galatasaray, yaklaşık 3 ay sonra yeniden taraftarının karşısına çıktı. Sahasındaki son maçında Antalyaspor'a 2-1 yenilen sarı-kırmızılılar, OFK Belgrad maçıyla 82 gün sonra yeniden İstanbul'daki taraftarlarıyla buluşurken, ilginin yüksek olması dikkati çekti.

ARDA'DAN HABER TEPKİSİ

Galatasaray Futbol Takımı Kaptanı Arda Turan, bir gazetenin magazin ekinde kendisiyle ilgili çıkan habere tepki gösterdi. Yazılı bir açıklama yayınlayan Arda, adının bir bayanla anıldığı haberin doğru olmadığını kaydederken, OFK Belgrad maçı öncesi böyle bir haberin yayınlanmasının kasıtlı olduğuna inandığını, yasal haklarını da arayacağını belirtti.

EMEKTAR STAT İÇİN YENİ BESTE

Galatasaray taraftarları, sarı-kırmızılı ekibin son yarım sezonunu oynayacağı Ali Sami Yen Stadı için yeni bir tezahürat besteledi. Önemli rakiplere karşı başarıların kazanıldığı Ali Sami Yen Stadı'na veda niteliği taşıyan yeni tezahüratta, “Hiçbir stat dolduramaz senin bizdeki yerini. Son bir defa haykıralım, inletelim Sami Yen'i. Kimler geldi, kimler geçti, herkes tattı cehennemi. Bütün dünya buradan duydu sana olan sevgimizi” ifadeleri kullanıldı. Ayrıca taraftarlar, “Ayrılık vaktinin sesleri var son istASYonda. Hüznün rengi var bu sonun başlangıcında” yazılı bir de pankart açtılar.

SAHA SULANIRKEN, SIRP FUTBOLCU ISLANDI

Karşılaşma öncesi yaşanan ilginç bir olay, tribünlerdeki futbolseverlerin gülüşmelerine neden oldu. Maç öncesi saha zemininin ıslatılması sırasında OFK Belgradlı bir oyuncu bunu fark edemedi.

Bir anda ıslanan oyuncu, koşarak suyun menzilinden kaçmaya çalıştı. Oyuncunun durumu, hem takım arkadaşlarını, hem de tribünleri güldürdü. Öte yandan, az sayıda OFK Belgrad taraftarı da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını desteklediler.

2

Haberin Devamı