Türkiye (Son Dakika) 'Belimi kavrayıp popoma vurdu'

'Belimi kavrayıp popoma vurdu'

Paylaş
'Belimi kavrayıp popoma vurdu'

Fatih Milli Eğitim Müdürü Şeref Çalışır'ın, aynı kurumda çalışan iki kadına yönelik "cinsel saldırı" davasında ifade veren mağdur Ç.A. "Eliyle arkadan belimi kavradı. Ben elini sert bir şekilde ittim. Bu olaydan daha sonra bir gün odasına girdiğimde eliyle popoma vurdu" dedi

Fatih Milli Eğitim Müdürü Çalışır’ın, "cinsel saldırı" ve "taciz" iddiasıyla yargılanmasına devam edildi.

Haberin Devamı

İstanbul 50. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, mağdur Ç.A. ile sanık Şeref Çalışır katılırken, mağdur J.Y. gelmedi. Mağdur Ç.A, evrak imzalatmak için müdür Çalışır’ın odasına girdiğini ifade ederek "Evrak imzalatırken tatlı kız deyip elimi tutmaya çalıştı. Eliyle arkadan belimi kavradı. Ben elini sert bir şekilde ittim. Bu olaydan daha sonra bir gün odasına girdiğimde eliyle popoma vurdu. 7 ay tacize uğradım" dedi.

Sanıktan şikayetçi olan Ç.A, ifade verirken zaman zaman ağladı. Mağdur Ç.A, diğer mağdur J.Y’nin baskı gördüğü için şikayetinden vazgeçtiğini öne sürerek ifadesini değiştirdiğini savundu. Mağdurun avukatı Metin İriz, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi tarafından müvekkilinin muayene edildiğini ifade ederek rapora göre, müvekkilinde saptanan belirtilerin, cinsel saldırı öyküsü ile uyumlu olduğunu söyledi. Avukat İriz, raporu mahkemeye sunarak sanığın tutuklanmasını talep etti.

Haberin Devamı

ADLİ TIP'TAN RAPOR İSTENDİ

Hakim, sanığın tutuklanması talebini reddetti. Mağdurlar J.Y. ile Ç.A’nın dava konusu olay nedeniyle ruh sağlığının bozulup bozulmadığı hususunda Adli Tıp Kurumu’ndan rapor alınmasına karar veren hakim, duruşmayı erteledi.

Duruşmanın ardından gazetecilere açıklama yapan müşteki Ç.A’nın avukatı Metin İriz, "Çapa Adli Tıp Anabilim Dalı’ndan aldığımız raporda müvekkilime depresyon teşhisi konulmuştu. Bunu mahkemeye sunduk. Mahkeme müvekkilimi ve diğer mağduru da Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Bu şekilde dosyanın ağır ceza mahkemesine gitme durumu var" diye konuştu.

Avukat İriz, sanık müdürün hala görevde bulunmasının tanıkların ifade vermesini etkilediğini iddia etti. Avukat İriz, sanığın tutuklanması talebinin red kararına itiraz edeceklerini bildirdi.

DAVANIN GEÇMİŞİ NEYDİ?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, sanık Şefer Çalışır’ın, "görevindeki nüfuzunu kötüye kullanarak birden çok kez cinsel saldırı" suçundan 3 yıl 9 ay ila 18 yıl 2 ay arasında ve 2 kez "görevindeki nüfuzunu kötüye kullanarak birden çok cinsel taciz" suçundan da 11,5 ay ila 10,5 yıl arasında olmak üzere toplam 4 yıl 8,5 ay ila 28 yıl 8 ay arasında değişen hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.

Haberin Devamı

AA