Prof. Dr. Teoman Kadıoğlu Belirtileri ciddiye alın
HABERİ PAYLAŞ

Belirtileri ciddiye alın

Haberin Devamı

Vücudunuzda meydana gelen belirtileri iyi gözlemleyin. Çünkü bazen ciddi hastalıklar basit görünen belirtilerle ortaya çıkar. Sık tuvalete gitmek de bunlardan biri. Stres, ayakları üşütmek gibi sebeplere bağlı olabilirken şeker hastalığının ya da idrar yollarında iltihap ve taşın sinyallerini de veriyor olabilir

SORU: Çok sık tuvalete gidiyorum

36 yaşındayım, çok sık neredeyse yarım saatte bir tuvalete gidiyorum. Bugüne kadar cinsel ilişkiye girmedim. Evlenip çocuk sahibi olmak istediğimde bir sorun olur mu? CEVAP Sık tuvalete gitmenin birçok değişik nedeni olabilir. Bunların arasında idrar üretimin arttıran şeker hastalığı gibi sistemik hastalıklar, idrar yollarının herhangi bir yerinde olan iltihap, tahriş, taş gibi nedenler veya dış idrar yolundaki darlık ve diğer sebepler sayılabilir. Çoğu zaman stres nedeni ile de sık idrara gitme durumu ortaya çıkabilir. Ayrıca ayaklar üşütüldüğünde de mesanenin içini döşeyen tabakada ödem, ortaya çıkarak mesaneyi hassaslaştırıp sık idrara çıkmaya neden olabilir. Sık idrara çıkma belirgin bir hal aldığı taktirde öncelikle bir üroloji uzmanına başvurmak ve idrar tahlilinden başlayarak önerilen tahlilleri yaptırmak gereklidir. Bazı ciddi rahatsızlıkların da bu gibi basit görünen belirtilerle ortaya çıktığı göz önünde bulundurulmalı, hastalıkları ortaya çıktıktan ve ilerledikten sonra tedavi etmek yerine mümkünse hasta olmayı engelleyici önlemler almalı veya hastalığı en kısa zamanda ortadan kaldıracak önlemlere başvurmalıyız.

[[HAFTAYA]]

SORU: Canlı ya da ölü hücre yokmuş

28 yaşındayım ve 14 yıldır şeker hastasıyım. 3 yıldır evliyim. Sperm testi yaptırdım. Sonuçta ölü veya canlı hücre bulunamadı yazıyor. 1 veya 2 damla sperm geliyor, üstelik su renginde. İlaç kullandım ama fayda görmedim. Doktor “Ameliyat gerekiyor” dedi. Ama garanti veremedi. Ben de ameliyat olmadım. Ne yapmam gerekiyor? CEVAP Meninin boşalma sırasında dışarı çıkması yerine geriye, mesaneye doğru kaçması bazı şeker hastalarında görülen ve kısırlık nedeni olabilen bir sorundur. Eğer sorununuz bu ise bazı ilaç tedavileri ile öne doğru boşalmayı sağlamak mümkün olabildiği gibi mesane içine kaçan spermleri de uygun şekilde toplayarak aşılama veya tüp bebek yöntemlerinde kullanmak kısırlık açısından çözüm olabilir. Ameliyat ancak meni kanallarını ilgilendiren bir tıkanıklık nedenini ortadan kaldırmak için uygun olabilir.

SORU: Daha yoğun olması gerekmez mi?

18 yaşındayım. Mastürbasyon yaptıktan sonra penisimden su kıvamında ve renginde bir sıvı geliyor. Bu sıvının bu yaşta beyaz renkte ve daha yoğun olması gerekmiyor mu? CEVAP Meninizin tamamıyla şeffaf ve su gibi olması normal değil. Bir spermiogram tahlili yaptırmanız uygun olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder