Mesut Yar Belli ki ters köşe yapacaklar!
HABERİ PAYLAŞ

Belli ki ters köşe yapacaklar!

Haberin Devamı

Doğrusunu söylemek gerekirse Duygu Çetinkaya, “Survivor All Star” (TV8) yarışmacıları içinde “potansiyel var” dediğim az sayıda isimden biriydi... Bu yarışmada neye bakıyoruz? Hırslı olacak, düşmanla işbirliği yapabilecek, düşse de artist gibi kalkıp oynadığı parkura sayıp sövecek, olmadı bir hedef belirleyip onunla sürekli dalaşa girecek, eh biraz itici biraz da sevimli olup arayı bulacak... Saydıklarımın hepsi Duygu’da mevcuttu. Buna rağmen gitti. Demek ki saydıklarımın üstünde nitelikleri olanlar var. Potansiyeli daha güçlü olanlar yani... Buraya yazıyorum; bu sezon “Survivor All Star” izleyicileri ters köşeye yatıracak bir sürü sürpriz hazırlıyor. Yaşadıkça “yok artık” dedirtecek cinsten!

[[HAFTAYA]]

Bir de jüri şiddeti olmasın!

“Bu Tarz Benim” (Show TV) programının yayından kalkmasıyla birlikte reytinglerinde bir miktar yükseliş yaşayan “İşte Benim Stilim”de (TV8) kullanılan dil giderek dikleşmeye başladı... Bu kez yarışmacılardan bahsetmiyorum. Kendilerindeki o müthiş aşağılama potansiyelini gördük ve hatta sanırım istemeyerek de olsa alıştık... Ama ne bileyim önceki gün sunucu Öykü Serter’in “Bundan sonra konuşacağım dil çok farklı olur” diyerek yarışmacıları tehdit etmesi, programın en munis ismi Uğurkan Erez’in de inceden bir “atar” hattına girmesi ekranda tuhaf bir resim oluşturdu... İnsan sormadan edemiyor, “Ne yapacaksınız, yarışmacıları dövecek misiniz?”. Elbette değil ama sonuçta sözel şiddeti yarışmadan çekip almak gerekiyor. Eni konu bir yarışma bu sevgili dostlarım... Ben sinirini bile bir mizah malzemesi yapabilen Kemal Doğulu’yu giderek daha çok benimsiyorum. Jüri üyesi tespitini yapacak. Ağır da olsa lafını mizahla karıştırıp söyleyecek. O zaman hakikaten oradaki çocuklar en azından bir şey öğrenip gider ve elbette biz izleyiciler!

Seda’dan duyuru var!


Seda Sayan önceki gün “Evleneceksen Gel” (Show TV) isimli programında bizzat açıkladı; “İsmimi kullanarak dolandırıcılık yapıyorlar”... Aslında memlekette dolandırıcılık endüstrisinin geldiği son noktaya iyi bakmak lazım; çünkü adamların her işi bir öncekinden daha çetrefilli. Ama ne olursa olsun mutlaka ünlü bir ismi işlerine alet ediyorlar... Açıkçası güven indeksinde hâlâ önemli bir yerde duran Seda Sayan’ın başına bu tarz işler daha önce de geldi ve belli ki arkası da gelecek... Seda ekrandan ben de buradan duyurayım; “Seda Sayan ismini kullanarak ‘ödül kazandınız’ diyen kimseye itibar etmeyin”...

Senaryolarımız da pazarda!

Bu sevindirici bir gelişme. Ay Yapım imzalı “Son” isimli diziyi bilenler bilir. Ekran ömrü uzun sürmese de taahhüt ettiği zaman içinde meselesini anlatıp giden bir diziydi... Berkun Oya’nın senaristliğini üstlendiği dizi kendi içindeki bilinmezleriyle izleyiciyi resmen ekrana bağlıyordu. Bu hatırlatmadan sonra mevzua girelim... Dış piyasaya, üstelik dizi meselesinde en gelişmiş sektöre sahip Amerika’ya “senaryosunu” sattığımız ilk iş “Son” isimli dizi oldu... Yani alıştığımız üzere yayınlanmış bölümlerini değil, Amerikalılar hikayeyi alarak bizzat kendi dillerine çevirdiler... Aldığım bilgiye göre ABC kanalında yayınlanması düşünülen ve ismi “Runner” olarak tasarlanan dizi bu tarz atraksiyonları seven Amerika ve dünya izleyicisinin beğenisine sunulacak... Açıkçası sevileceğini düşünüyorum. Bizi sevindiren yanıysa “hikayelerimizin de” iş yapar hale gelmesi. Özgün işlerin başarılarıyla övünmeye alışalım. Daha yüzümüzü güldürecek çok iş var sırada!

Büyük kanala hazırlık mı?


Kuruluşunda SKY Türk ismini taşıyan ama zaman içinde “360” isminde karar kılan haber kanalı içerik değiştirerek yeni yüzünü eğlence formatıyla izleyicisine resmediyor... Buna göre kanalın transferleri de yeniden dizayn edilmiş. Mesela bir Suzan Kardeş “Suzan’a Geldileeeer” isimli kuşak programıyla dikkat çekiyor... BKM Mutfak sahnesinden iyi bildiğimiz oyuncu Ersin Korkut, mizah/haber/analiz karışımı bir program “Ne Haber?” ile izleyicinin karşısında... Kadir Çöpdemir’i yemek hattından çıkaramıyoruz; o da “Hangisi Güzel?” isimli programıyla gelin kaynanayı mutfakta yarıştırıp damada gurmelik yaptıracak... TV ekranlarının muhteşem gezgini Ayhan Sicimoğlu “Hastasıyız” ile dünya maratonuna devam ederken dizi/tiyatro oyuncusu ve komedyen Veysel Diker her sabah “Günaydın Türkiyem” diyerek 360 izleyicisine eğlence vaat edecek... İsimler üzerinden gidersek ekip hiç de fena değil. Ama kanalın genel bir erişim sorunu var. Bu isimler o erişim içende eriyip gitmeden ısındırılarak “acaba daha büyük bir kanala hazırlık mı yapılıyor?” diye düşünüyorum. Mesela satış sürecinde olan Show TV olabilir mi bu kanal?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder