Gündem Belli oldu! PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Belli oldu! PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Belli oldu! PTT sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

PTT sonuçlarının açıklanmasına çok az bir süre kaldı. On binlerce kişi sabırsızlıkla sonuç tarihini bekliyor. Başarılı puan alan adayları daha sonra sözlü sınav bekliyor. Peki, PTT sonuçları ne zaman açıklanacak?

On binlerce kişi 12 Ağustos'ta gerçekleşen PTT sınavına girdi. Sınavın üzerinden 1 ay geçti ve sonuçların açıklanmasına deyim yerindeyse ramak kaldı. Adayları sonuçların açıklanmasının ardından sözlü sınav beklerken göreve başlama süreleri de merak ediliyor.

Haberin Devamı

PTT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Adaylar, sosyal medya başta olmak üzere birçok mecradan sonuç tarihine ilişkin bilgi almaya çalışırken PTT Destek Hattı Twitter'dan PTT sınav sonuçlarının 20 Eylül'de açıklanabileceğini duyurdu.

KAÇ PUAN ALMAK GEREKİYOR?

Sınavda; Avukat, Mimar, Mühendis, PTT Uzman Yardımcısı ile Tekniker pozisyonlarına başvuranlardan yazılı ve sözlü sınav sonucunda 70 puan ve üstü alanlar; Gişe ve Büro Görevlisi (Sigortacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Bankacılık), Gişe ve Büro Görevlisi (Pazarlama), Gişe ve Büro Görevlisi (Lojistik), Gişe ve Büro Görevlisi, Gişe ve Büro Görevlisi (PTT'de çalışan firma elemanı), Postacı, Postacı (PTT'de çalışan firma elemanı) pozisyonlarına başvuranlardan yazılı sınav sonucunda 60 puan ve üstü alanlar başarılı sayılacak.

Haberin Devamı

GÖREVE BAŞLAMALAR NE ZAMAN OLACAK?

Yazılı ve sözlü sınav sonucunda atanmaya hak kazanan adayların atama işlemlerine, yazılı ve sözlü sınav sonucunun ilan edildiği tarihten itibaren belirli dönemler halinde en geç bir sene içinde başlanılacak.

Yazılı sınav sonucunda müşteri ilişkilerinin ön planda olduğu gişe ve büro görevlisi ile postacı pozisyonlarına atanmaya hak kazanan adaylara uygun psikometrik inceleme yaptırılacak ve sonucuna göre atamaları yapılabilecektir. Ancak belirtilen testi yaptırmayan adayların atamaları yapılmayacak.