Beden Sağlığı Bembeyaz dişler hayal değil!

Bembeyaz dişler hayal değil!

Paylaş
Bembeyaz dişler hayal değil!

Diş sağlığımıza ve bakımıjmıza özen göstermenin tam zamanı

Güneşin yüzünü bir gösterip bir sakladığı şu günlerde herkesi yaza hazırlanmak için bakım heyecanı sardı. Sağlıklı ve çekici bir gülümseyişin anahtarı olan ağız ve diş bakımı için de bahar ayları en uygun mevsim.

Haberin Devamı

Kışın yediklerimizin de etkisiyle yeterinde özen göstermediğimiz ağız ve diş sağlığımıza özen göstermenin tam zamanı.

Diş Hastalıkları ve Endodenti Uzmanı Dr. Pınar Şen Bankaoğlu diş beyazlatmadaki yöntemleri anlattı. İki tür beyazlatma yönteminin olduğunu belirten Dr. Bankaoğlu bu uygulamaları şöyle anlattı:

Ev Tipi Diş Beyazlatma Yöntemi:

Ağızın ölçülerine göre şeffaf bir plak hazırlanır, özel bir beyazlatma jeli ile birlikte uygulanır ve gün içerisinde bir kaç saat jelli plağı takmanız yeterli olacaktır.

Ofis Tiği Diş Beyazlatma Yöntemi:

Diş doktoru taraından klinikte gerçekleştirilir. Etkin bir jel sürülerek ışın verilir. Böylece dişler istenilen beyazlığı anında ulaşır. İşlem sonrası dişler yaklaşık 2–3 yıl beyazlığını korur. Aşırı sigara tüketimi, aşırı çay, kahve, kola gibi renkli gıda alışkanlıkları bu süreyi etkiler. Ofis diş beyazlatma uygulaması ev tipi uygulamaya nazaran daha çabuk etki eder. Ve sonuç hemen alınır.

Haberin Devamı

Her iki beyazlatma yönteminde de beyazlatma işlemi başlamadan önce ağız ve dişler yoğun bir bakımdan geçer. Dişlerde oluşan plaklar, diş taşları temizlenir, diş etleri tedavi edilir. Beyazlatma işleminde en iyi sonucu alabilmek için ilk bu uygulamalar gerçekleştirilir, sonra kişinin isteğine göre ev veya ofis diş beyazlatmlarında biri seçilir ve uygulamaya başlanır.

Hiç bir ağrı, acı ve yan etkisi olmayan bu beyazlatma yöntemleri bahara daha sağlıklı ve zinde gireceksiniz. (Habertürk)