Spor Ben Arfa'nın sözleşmesi feshedildi

Ben Arfa'nın sözleşmesi feshedildi

Paylaş
Ben Arfa'nın sözleşmesi feshedildi

Nice, FIFA kuralları gereği lisansı çıkmayan Ben Arfa'nın sözleşmesini feshetti.

Fransa Ligue 1 takımı Nice, FIFA kuralları gereği bir sezonda üç farklı takımda forma giyemeyeceği için lisansı çıkmayan Hatem Ben Arfa’nın sözleşmesini feshetti.

Nice Kulübü’nden yapılan açıklamada, söz konusu durum nedeniyle futbolcunun ve kulübün mağdur olmaması için Fransa Futbol Federasyonu’na yapılan başvurunun kabul gördüğü ve Ben Arfa’nın sözleşmesinin feshedildiği belirtildi. Futbol oynama hakkının elinden alındığını savunarak yaşadığı hayal kırıklığını dile getiren 27 yaşındaki Ben Arfa ise futbolu bırakmak gibi bir niyetinin olmadığını ve kariyerine devam etmek istediğini ifade etti.

Sezonun ilk yarısını Hull City’de kiralık olarak geçiren ve Newcastle United ile sözleşmesini devre arasında fesheden Ben Arfa, FIFA’nın "bir oyuncu bir sezonda en fazla 2 takımda forma giyebilir" kuralını ihlal etmesi nedeniyle sezonun ikinci devresi için oynama lisansı alamamıştı. İlk yarıda Hull City ile 8 maça çıkan Ben Arfa, sezon başında Newcastle United’ın 21 Yaş Altı Takımı’nda da forma giymişti. FIFA, 21 Yaş Altı takımlarda oynanan karşılaşmaları da resmi maç statüsünde saydığı için Fransız oyuncunun Nice’te sezonun ikinci yarısında oynamasına izin verilmemişti.

Haberin Devamı