Türkiye (Son Dakika) 'Ben dağda savaşırken o karımla ilişkiye girmiş'

'Ben dağda savaşırken o karımla ilişkiye girmiş'

Paylaş
'Ben dağda savaşırken o karımla ilişkiye girmiş'

Cezası Yargıtay'da onanan 'Şıh Mehmet' lakaplı Mehmet Çelebi, DNA testiyle bir çocuğunun babası olduğu ortaya çıkan Fesih Çelebi'yi öldürmekten yeniden Çorum Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandı. Bulunduğu Ankara'daki Sincan F Tipi Cezaevi'nden telekonferans sistemiyle ifadesi alınan Mehmet Çelebi, korucu olduğunu hatırlatarak, "Ben dağlarda teröristlerle mücadele ederken Fesih Çelebi karımla ilişkiye giriyormuş" dedi

Mardin'in Mazıdağı İlçesi Bilge Köyü’nde 2009 yılı Mayıs ayında 43 kişiyi öldürmekten aldığı cezası Yargıtay’da onanan ’Şıh Mehmet’ lakaplı Mehmet Çelebi, DNA testiyle bir çocuğunun babası olduğu ortaya çıkan Fesih Çelebi’yi öldürmekten yeniden Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Bulunduğu Ankara’daki Sincan F Tipi Cezaevi’nden telekonferans sistemiyle ifadesi alınan Mehmet Çelebi, korucu olduğunu hatırlatarak, "Ben dağlarda teröristlerle mücadele ederken Fesih Çelebi karımla ilişkiye giriyormuş" dedi.

Haberin Devamı

Mardin’in Mazıdağı İlçesi’ne bağlı Bilge Köyü’nde 4 Mayıs 2009 yılı akşamı 7’si çocuk 44 kişinin öldürüldüğü, 3 kişinin de yaralandığı katliamla ilgili sanıklar güvenlik nedeniyle Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı.

Yerel mahkeme 2010 yılı Nisan ayında yapılan son duruşmada katliamın planlayıcısı olan tutuklu sanıklar ‘Şıh Mehmet’ lakaplı Mehmet Çelebi (45), kardeşi Abdülhakim Çelebi (35), Mehmet Emin Çelebi (37), Mehmet Sait Çelebi (42), Ömer Çelebi (44) ve Süleyman Çelebi’nin (46) her birine 44’er kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi. Diğer tutuklu 2 sanıktan ‘Şıh Mehmet’in oğlu M.Ş.Ç.’ye 18 yaşından küçük olduğu için 44’er kez 15’er yıl hapis, evinde el bombası ve fişek bulunan Ahmet Çelebi’yi de toplam 15 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Haberin Devamı

FESİH ÇELEBİ CİNAYETİ KARARINI BOZDU

Sanıkların avukatlarının itirazı üzerine Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi, Mehmet Çelebi hakkında verilen 44 kez ömür boyu hapis cezasının 43’ünü onarken, Fesih Çelebi’nin öldürülmesinden olanı bozarak, Mehmet Çelebi’nin 10 çocuğuna DNA testi yapılmasını istedi. Ayrıca Yargıtay, 44 kez ömür boyu cezasını onadığı Abdülhekim Çelebi’ye ruhsatsız silah bulundurmak suçundan verilen ceza ile evinde bomba ve mermi bulunan Ahmet Çelebi’nin mermilerden aldığı cezayı bozarak dosyayı yerel mahkemeye gönderirken, cezaevinde geçen yıl intihar eden Süleyman Çelebi’nin davasının ise düşürülmesine karar verdi.

ÇOCUKLARDAN 1’İ FESİH ÇELEBİ’DEN

Daha önceki duruşmalarda 10 çocuğunun en az 7’sinin babasının öldürdüğü Fesih Çelebi’den olduğunu ileri sürerek DNA testi yapılmasını isteyen Mehmet Çelebi’nin bu talebini kabul eden mahkeme, alınan örnekleri Ankara Adlı Tıp Grup Başkanlığına gönderdi.

Gelen raporda ise Mehmet Çelebi’nin çocuklarından 20 yaşındaki H.Ç.’nin babasının yüzde 99.99 Fesih Çelebi olduğu tespit edildi.

CEZAEVİ İLE TELEKONFERANS YAPILDI

Bugün Çorum Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya ise Ankara Sincan F Tipi Cezaevinde bulunan sanıklar Mehmet Çelebi ve kardeşi Abdülhakim Çelebi katılmadı. Mahkeme cezaevi ile UYAP Sesli Kayıt ve Video Konferans Uygulaması ile bağlantı kurarak DNA raporu hakkında görüşlerini almak istedi.

Haberin Devamı

Mehmet Çelebi, kendisinin korucu olduğu belirterek, "Ben gece gündüz dağlarda operasyonlara gidip 17 terörist öldürdüm. Ben bunlarla mücadele ederken, öz dayımın oğlu olan Fesih Çelebi, eşim F.S. ile ilişkiye giriyormuş. Bunların ilişkisini gözümle de görünce deliye döndüm. Hepsini ben öldürdüm. Kardeşlerim bir şey yapmadı" diyerek mahkemede ifade vermek istediğini dile getirdi.

Zaman zaman sistemin kesilmesi üzerine mahkeme başkanı hakim Yılmaz Şengül, sanıkların ifadelerinin sağlıklı alınamadığını belirterek telekonferansı sonlandırdı.

CUMHURİYET SAVCISI CEZADA İNDİRİM YAPILMAMASINI İSTEDİ

Cumhuriyet Savcısı sanıklardan Mehmet Çelebi’nin Fesih Çelebi’yi eşiyle ilişkisi olduğu gerekçesiyle öldürdüğünü, ancak bunun katliamın sebebi olamayacağını belirterek, H.Ç.’nin 20 yaşında olduğunu ve aradan çok zaman geçmesi nedeniyle bunun haksız tahrik indirimi için bir neden olmadığını belirterek sanığa tekrardan ömür boyu hapis cezası verilmesini talep etti.

Haberin Devamı

Mahkeme, telekonferas sistemindeki arıza nedeniyle ve sanık avukatlarının son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı 21 Aralık tarihine erteledi.

DHA