Siyaset 'Ben garip, amele bir bakanım'
Paylaş
'Ben garip, amele bir bakanım'

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bilişim sektörü ödül töreninde konuştu

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 'Türkiye'nin İlk 500 Bilişim Şirketi Araştırması'nın sonuçlarının açıklandığı törende gündem konularına değindi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak Kampusu Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde yapılan törende Yıldırım, "Ben garip, amele bir bakanım yollarınızı yaparım. Demiryollarını ihya etmeye çalışıyoruz. Havacılık halkın yolu olsun diye gayret ediyoruz. Vatandaşın ayağını yerden kesmek için çalışmalar yapıyoruz" diye konuştu.

BAKAN'A PLAKET

İnterpromedya tarafından, Türkiye bilişim sektöründe faaliyet gösteren firmaların 2009 yılı net satış gelirleri baz alınarak hazırlanan araştırmanın sonuçlarının açıklandığı törene katılan Bakan Yıldırım'a, İnterpro Holding Yürütme Kurulu Başkanı Ruşen Yaygın, bilişim sektörüne katkılarından dolayı plaket taktim etti.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada, kendisine yapılan iltifatlara karşılık, "Ben garip, amele bir bakanım yollarınızı yaparım. Demiryollarını ihya etmeye çalışıyoruz. Havacılık halkın yolu olsun diye gayret ediyoruz. Vatandaşın ayağını yerden kesmek için çalışmalar yapıyoruz. Ama gözüken çalışmaların yanında gözükmeyen çalışmalar da var. Bölünmüş yollarımız otobanlarımız var. Ama bir de bilişim yollarımız var. Türkiye son 8 yılda internette geniş bantta önemli adımlar kat etti. Kim olursanız olun. Evrensel hukuka, insan haklarına inanıyorsanız o ülkelerin kurallarına uyacaksınız. Bir ülkenin diğer bir ülke üzerinde geçiş üstünlüğü olmaz. Bu demokrasiyle çağdaşlıkla bağdaşmaz. Bunu çağdaşlık adına savunanlar var. Herkes bu ülkenin hukukuna uymak zorunda, nokta. Kimsenin geçiş üstünlüğü yok. Onun burada gönüllü mümessilleri, ateşli savunucuları olabilir. Doğal ve insani bir şey istiyoruz. Türkiye bir hukuk devleti. Hukukun gücü herkesi bağlamalıdır. Fazla lafa gerek yok."

"BEN AKIL İÇİN PARA VERMEM DEVRİ SON ERMEDİ"

"Ben akıl için para vermem devri sona ermediği için biz burada yavaş büyüyoruz" şeklinde konuşmasını sürdüren Bakan Yıldırım, "Eskiden akıl para etmiyordu. Alın teri yerini akıl terine bıraktı. Akıl teri ise bilişim. Dolayısıyla bilişim bir hayat tarzı haline geldi. Petrolümüz yok, cari açığımız var. Bütçe açığımız var. Borçlanarak geleceğe yönelik geleceğe yönelik refahımızı arayan bir ülkeyiz. Bu kaynaklar yok ise aklı kullanmamız lazım. Akıl aslında en büyük pay. Güven ve istikrar önemli" diye konuştu.

Türkiye'nin kağıt devletten elektronik devlete dönüştüğünün de altını çizen Bakan Yıldırım, milyonlarca kağıt belgenin sanal arşiv kentlere dönüşeceğini söyleyerek, bir kurumun 100 milyondan fazla dokümanı olduğunu ve bunlar dikkate alındığında "işsizlik" diye bir şeyin kalmayacağını söyledi. Bürokrasi ve mevzuatın işleri yavaşlattığını da söyleyen Bakan Yıldırım, "Bakanlığımın çağrı merkezi için dışarıdan hizmet alımı için 1,5 sene mücadele ettim. Güya bende bakanım yani... O Bakanlığın patronuyum ama mevzuat diye gizli bir güç var. Ne olursanız olun, her yerde karşınıza çıkıyor. Mevzuatla tuş birbirini sevmiyor" diye konuştu.

"TÜRKİYE'Yİ MUHATAP ALIP ALMAMA SORUNUDUR"

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, hükümetin son günlerde aldığı bir kararla Avrupa Siber Suçlar Sözleşmesi'ne üye olma sürecini başlattığını anımsatarak, bu anlaşmaya taraf olan ülkelerin herhangi bir olay karşısında hukuki alışverişi olsun olmasın diğerine hemen haber vereceğini anlattı. Bu konuyu Youtube tartışmaları ile örneklendiren Yıldırım, "Diyelim ki bir suç teşkil eden, hakaret içeren bir veri var. Youtube'u savunanlara soruyorum. 47 siteye Genel Başkan ile ilgili video koyuldu, girişimleri yaptık, bunların hepsini çıkardılar. Tek çıkarmayan Youtube'du. Hala çıkarmamışlar.

Atatürk için aynı şeyi yapmıştır. Buradaki sorunumuz, biz firmalarla falan uğraşamayız. Buradaki sorun, Türkiye'yi muhatap alıp almama sorunudur. Ben bunu tenkit ediyorum. Bu ülkeyi bu kadar hafife almak, küçümsemek kimsenin hakkı değil" şeklinde konuştu.

Hakime TORUN / İSTANBUL DHA

3

Haberin Devamı