Siyaset 'Ben mi susturayım?'
Paylaş
'Ben mi susturayım?'

Konuşurken sözleri sık sık muhalefet tarafından kesilen Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e “Siz mi susturacaksınız, yoksa ben mi susturayım” dedi

AÇILIM GERGİNLİĞİ

2010 Yılı Bütçesi’nin görüşmelerine dün TBMM Genel Kurulu’nda başlandı. Demokratik açılım projesinin yarattığı gerginlik etkisini Meclis’te de gösterdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve CHP Lideri Deniz Baykal’dan sonra kürsüye çıkan Başbakan Tayyip Erdoğan, kendisini ‘hıyanet ve bölücülükle’ suçlayan muhalefete aynı sertlikte yanıt verdi.

BAYKAL’DAN LAF

Erdoğan “Başkalarını bölücülükle, hıyanetle suçlamak sizin haddinize mi? Sizin kitabınızda birlik yok” dedi. Erdoğan, hükümetin Reşadiye’deki saldırıyı PKK’nın düzenlediğini söyleyemediğini belirten Baykal’a “Ülkede tek bir terör örgütü yok. Bu saldırı açılıma yönelik PKK provokasyonudur” yanıtını verdi. Erdoğan, CHP sıralarından yükselen sözlere Baykal’ın hazırladığı Kürt raporunu gösterdi.

ARITMAN’A UYARI

Konuşmasında “Siz Atatürk’ü bile bölücü ilan ederdiniz” diyen Erdoğan’a muhalefet sıralarından laf atıldı. Ancak muhalefetin susmaması üzerine TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’e dönen Erdoğan “Siz mi susturacaksınız, ben mi susturayım” dedi. Erdoğan’ın konuşması sırasında sık sık laf atan CHP’li Canan Arıtman da Şahin tarafından susması için uyarıldı.

‘VAMPİRLER’

Erdoğan, sık sık kesilen konuşmasını şöyle tamamladı: Demokrasilerde bile teröre destek veren, terörü açık bir dille reddetmeyen, organik ilişki kuran yapılanmalara izin verilmez. Ama sorumsuz siyasiler nedeniyle ülkenin imajını zedelenmesine de izin veremeyiz. Statüko devam edemez. Gençler göz göre göre ölüme gönderilemez. Bu ülkeyi terörden beslenen vampirlere teslim etmeyeceğiz.

2

Haberin Devamı