Türkiye (Son Dakika) 'Ben şimdi ne yapacağım?'

'Ben şimdi ne yapacağım?'

Paylaş
'Ben şimdi ne yapacağım?'

Zonguldak'ta kaçak kömür ocağında meydana gelen göçükte, mahsur kalan maden işçisi Naci Güldağı'nın cesedine 3.5 saat sonra ulaşıldı. Hayatını kaybeden madencinin eşi 'Naci beni bırakma. Ben şimdi ne yapacağım?' diyerek gözyaşı döktü

Göçük, bugün öğle saatlerinde Ayiçi Mahallesi’ndeki kömür ocağında meydana geldi. Kime ait olduğu henüz belirlenemeyen ocakta yaklaşık 130 metre ileride üretim yapıldığı sırada tavan çökmesi sonucu göçük oluştu.

Haberin Devamı

Maden işçisi Naci Güldağı, göçük altında mahsur kaldı. Çevredeki maden ocaklarında çalışan işçiler, madenciyi kurtarmak için çalışma başlattı. Kurtarma çalışmaları için Türkiye Taşkömürü Kurumu tahlisiye ekiplerinden de yardım istendi.

Göçük haberi üzerine maden ocağına gelen Naci Güldağı’nın yakınları sinir krizi geçirdi. Madencinin yakını olan bir kadın, maden ocağına girmek istedi. Ancak diğer yakınları kadına engel oldu. Kadına, 112 Acil Servis ekibi müdahale etti.

TÜRKİYE TAŞKÖMÜRÜ KURUMU İŞÇİSİYMİŞ

Göçükte mahsur kalan maden işçisi 3 çocuk babası 42 yaşındaki Naci Güldağı’nın, aynı zamanda Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) işçisi olduğu ortaya çıktı.

TTK Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletmesi maden ocağında 2000’de iş başı yapan Güldağı’nın, yıllık izine ayrıldığı ve ek gelir elde etmek için de kaçak kömür ocağında çalıştığı öğrenildi.

Haberin Devamı

3.5 SAAT SONRA CESEDİNE ULAŞILDI

Maden işçisi Naci Güldağı’nın cesedine yaklaşık 3.5 saat sonra ulaşıldı. Cesedin ocaktan çıkarılarak ambulansa taşınması sırasında eşi Makbule Güldağı ve diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Makbule Güldağı, "Naci beni bırakma. Ben de yanına gitmek istiyorum, bırakın. Ben şimdi ne yapacağım?" diyerek gözyaşı döktü. Madencinin cesedi, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Polis, maden ocağının sahibini belirlemeye çalışırken, göçükle ilgili soruşturma başlatıldı.

DHA