Dünya 'Beni böyle görmemen iyi oldu'

'Beni böyle görmemen iyi oldu'

Paylaş
'Beni böyle görmemen iyi oldu'

Saldırıya uğraması üzerine hükümetler arası zirve toplantısını erteleyen Berlusconi kendisini arayan Erdoğan'a “Beni böyle görmemen iyi oldu” dedi

BUGÜN TABURCU OLUYOR

Haberin Devamı

İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi’ye pazar günü Massimo Tartaglia (42) adlı saldırganmermer bir heykelcikle saldırmıştı. Saldırganın yüzüne vurduğu heykelcikle burnu ve iki dişi kırılan, alt dudağı patlayan Berlusconi, bugün hastaneden taburcu edilecek. Doktorlar, Berlusconi’ye 15 gün istirahat verdi.

BAŞBAKAN TELEFONLA ARADI

Türkiye-İtalya arasında 16 Aralık’ta yapılacak hükümetler arası zirve toplantısı, Berlusconi’nin saldırıya uğraması üzerine ertelenmişti. Başbakan Tayyip Erdoğan, dün telefonda “Sevgili Dostum” diye hitap ettiği Berlusconi’ye geçmiş olsun dileğinde bulundu. Berlusconi ise Başbakan Erdoğan’a “Beni bu şekilde görmemen iyi oldu” diyerek espri yaptı.

ÖZÜR MEKTUBU GÖNDERDİ

Saldırgan Massimo Tartaglia, saldırıyı Berlusconi ve lideri olduğu Halkın Özgürlüğü Partisi’nin politikalarına duyduğu nefretten dolayı yaptığını itiraf etti. Ancak Berlusconi’ye mektup gönderen saldırgan “Bu saldırı yüzeysel, alçakça ve düşüncesiz bir eylemdi. Çok pişmanım” diyerek özür diledi.

Haberin Devamı