Gündem 'Beni kurtarın' çığlığı

'Beni kurtarın' çığlığı

Paylaş
'Beni kurtarın' çığlığı

Adana'da 27 yaşındaki H.Ç., eroin bağımlılığından kurtulmak adeta feryat etti

Adana’da, 27 yaşındaki H.Ç., eroin bağımlılığından kurtulmak için defalarca hastaneye başvurduğunu ancak her defasında kendisine sakinleştirici iğne yapıldıktan sonra yer olmadığı gerekçesiyle 3 ay sonraya randevu verilip evine gönderildiğini iddia etti.

Fırıncılık yaparken 2.5 yıl önce arkadaş ortamında uyuşturucu ile tanışan bekar H.Ç., geçen sürede bağımlı hale geldi. Uyuşturucu nedeniyle işi bırakan H.Ç., babasından aldığı harçlıklarla eroin almaya başladı.

Ancak bu para yetmeyince evdeki eşyayı satmaya başlayan H.Ç.’nin aile fertleri ve arkadaşları ile arası bozuldu. Devamlı krize girmeye başlayan H.Ç., uyuşturucuyu bırakmak için Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne başvurdu.

"BENİ ZİNCİRE BAĞLAMALARINI İSTEDİM"

İddiaya göre hastane yetkilileri, yer olmadığını belirterek sakinleştirici yaptıkları H.Ç.’yi evine gönderdi. Daha sonra farklı dönemlerde de hastaneye başvuru yaptığını ancak yer olmadığı şeklinde bilgi verildiğini öne süren H.Ç., “Artık son noktaya geldiğimi biliyorum. Çünkü bunu hissediyorum. Uyuşturucuyu bırakmak için annemden beni zincirle bağlamasını dahi istedim. Çünkü bulduğum parayı uyuşturucuya yatırıyorum.

Para bulamazsam evdeki eşyayı satıyorum. Arkadaş ortamında başladığım uyuşturucuyu artık bırakmak istiyorum. Ancak kimse elimden tutmuyor. Tek isteğim hastaneye yatmak” dedi.

“OĞLUMU HASTANEYE YATIRAMIYORUZ”

H.Ç.'nin annesi 44 yaşındaki M.Ç. ise maddi olarak zor durumda oldukları için oğlunun tedavisini yaptıramadıklarını anlattı. Oğlunu hastaneye dahi yatıramadıklarını belirten 4 çocuk annesi M.Ç., yaşadığı çaresizliği anlatırken şunları söyledi:

“Oğlum evdeki eşyanın büyük bölümünü sattı. Mutfağımda yemek koyacak tabak kalmadı. Bulduğu her şeyi götürüp paraya çevirip uyuşturucuya yatırıyor. Ancak her şeye rağmen o benim oğlum. Onu atamam. İlaç yazıyorlar, onu dahi alamıyoruz. Ancak her şeyden önemlisi tedavi olmasını istiyorum. Geçen hafta, kendisini zincirle bağlamamı istedi. Ancak içim elvermediği için bağlamadım. Evimizin üst katındaki odaya kilitledim. Ancak bana tuvalete gideceğini söyleyip, yine uyuşturucu alıp kullandı. Tek isteğim bir an önce oğlumun tedavi edilmesi.”

Murat KİBRİTOĞLU/ADANA (DHA)