Dünya 'Beni öldürecekler'

'Beni öldürecekler'

Paylaş
'Beni öldürecekler'

Saldırıya uğrayan Türk kızı Süreyya Özkaya geceleri korkudan uyuyamıyor

Kuzey Kıbrıslı Pembegül Kale ile Gaziantepli Mehmet Özkaya 1995’te Türkiye’den İngiltere’nin başkenti Londra’ya göç etti. İki kızları Londra’da doğan çift bir süre önce ayrıldı. Ailenin büyük kızı Süreyya Özkaya (13) ile kardeşi 15 Haziran’da Londra’daki Grengewood Parkı’nda geziyordu.

Haberin Devamı

Üç siyahi kız öğrenci, kardeşlerin yolunu kesti. Irkçı kızlar, kardeşini uzaklaştırıp Süreyya’yı sopalarla dövdü. Saldırganlar, başını demire vurdukları Türk kızının saçını makasla kesip gitti. Bayılan Süreyya, parktaki birinin ihbarıyla hastanede tedaviye alındı.

‘SENİ BU BÖLGEDEN KOVACAĞIZ

’ İngiliz polisi, yakaladığı saldırganları bıraktı. Bunu duyan Süreyya feryat etti: “Okuldan tanıdığım, yaşıtım siyahi kızlar, Türk ve müslüman olduğum için bana saldırıyor. Daha önce onları okul yönetimine şikayet ettim. Ama okuldan uzaklaştırıldım.

Irkçı kızlar çetesi beni ‘Seni bu bölgeden yollayacağız. Sonun kötü olacak’ diye tehdit ediyor. Tekrar saldırıp beni öldürecekler korkusuyla geceleri uyuyamıyorum.” Ağlayan Süreyya’ya ırkçı olmayan siyahi arkadaşları moral verdi.

Haberin Devamı

Aynur TATTERSALL/DHA