Gündem 'Beni tutuklayın' istemi

'Beni tutuklayın' istemi

Paylaş
'Beni tutuklayın' istemi

Devrimci Karargah kapsamında tutuklanan Mehmet Yeşiltepe'nin 10 aydır cezaevinde olduğunu belirten bir grup aydın ve sanatçı, kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne gelen grup, operasyon sırasında Bostancı'da öldürülen Orhan Yılmazkaya ile ilişkisi olduğu iddiasıyla tutuklanan ve 10 aydır Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde bulunan hidrosefali hastası gazeteci Mehmet Yeşiltepe'nin de serbest bırakılmasını istedi.

Yeşiltepe'nin dosyasında suç delili olarak gösterilen yazılarla ilgili olarak yazarlar Temel Demirer ve Mustafa Yalçıner ile sanatçı İlkay Akkaya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na giderek kendileri hakkında suç duyurusunda bulundu.

Yazar Mustafa Yalçıner de yaptığı açıklamada, “Soruşturma kapsamında benim de muhatap alınmam gerekiyor. Mehmet Yeşiltepe yazılarından dolayı tutuklandı ise evinde ele geçirilen belgelerin arasında benim de yazılarım var. Beni de tutuklasınlar” diye konuştu.

"ÇAY İÇTİM, FOTOĞRAFLARIM VAR"

Sanatçı İlkay Akaya da “Benim de Yeşiltepe ile çay içmişliğim var. Kendisini tanırım. Beraber fotoğraflarım var. Ben de suçluyum ve buradayım. Beni de tutuklayın” dedi.

Haluk ATALAY/İSTANBUL (DHA)