Gündem Benim babamı kim öldürdü?

Benim babamı kim öldürdü?

Paylaş
Benim babamı kim öldürdü?

İstanbul Davutpaşa'da 2 yıl önce bir maytap atölyesinde meydana gelen patlamada babalarını yitiren yetim çocukların sorusu yürekleri yaktı

8 KİŞİ YARGILANIYOR

Haberin Devamı

İstanbul Davutpaşa’da 31 Ocak 2008’de bir maytap atölyesindeki patlamada 21 kişi ölmüş, 115 kişi de yaralanmıştı. İşyerinin ruhsatsız olduğu ortaya çıkmıştı. Sorumlular hakkında açılan soruşturmanın uzun süre tamamlanmaması, yakınlarını kaybeden aileleri isyan ettirmişti.

Patlamada Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSKİ ve BEDAŞ kusurlu bulunmuştu. Ancak İstanbul Valiliği izin vermediği için sadece Zeytinburnu Belediyesi yetkilileri ve bina sahibi 8 kişiye dava açılmıştı.

AİLELER İSYAN ETTİ

Sorumlular, iki yılın ardından dün ilk kez hakim karşısına çıktı. “Davutpaşa’yı unutturmayacağız”, yazılı pankartlarla adliye önünde toplanan ölenlerin yakınları, sadece belediye görevlilerinin yargılanmasına isyan etti.

Haberin Devamı

Patlamada eşi Lezgi Şimşek’i kaybeden Güzel Şimşek de adliyeye yetim kalan çocukları Meral (6), Tülin (5) ve 1.5 yaşındaki Yasin ile geldi. Çocukların “Babamızı kim öldürdü?” sorusu yürekleri dağladı. Mahkeme, İçişleri Bakanlığı’nın 2007’de Zeytinburnu Belediyesi’ne yaptığı denetleme raporlarının istenmesine karar verdii.