Mesut Yar Benim de en iyilerim var!
HABERİ PAYLAŞ

Benim de en iyilerim var!

Haberin Devamı

Benim en iyilerimi de merak ediyorlar. Öyle ya yılın 300 küsur gününde bu sayfayı yazıyoruz. Üstüne sadece kötülere ödül dağıtınca kalanların hepsi iyi mi diye soruyor herkes... O kadar iyimser değilim. 20 yıldır TV sektöründe çalışan biri olarak en iyi seçimini halka bırakmayı tercih ederim. Ama elbette eğilimlerim var. Israr üstüne ilk ve son kez paylaşıyorum... Dizilerde aşırı bir fanatizmim yok.

Ama en iyiler sıralamamda “Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi”, “Muhteşem Yüzyıl” (Star TV) ve kısmen “Leyla ile Mecnun” (TRT 1) var... Kuşak programlarında bir eğilim içinde değilim. Ama “Saba Tümer ile Bugün” (Show TV) son zamanlarda ilgimi çekiyor... Magazin programları içinde “2. Sayfa” (Kanaltürk) ve “Böyle Bir Şey Var mı?” (tv8) göz atmadan geçmediğim işler.
[[HAFTAYA]]

Bir de “Show Kulüp” (Show TV) var... Haber programlarında herkese aynı mesafedeyim. “BeşN birK” (CNN Türk) tam dişime göre ama. Bir de sanırım “32. Gün”ü (Kanal D) eklemem gerek... Haber bültenleri içinde Kanal D ve Show TV Ana Haber’e takılıyorum. Haber kanallarının hepsine selam çakarak tabii ki... Yarışmalarda “Kelime Oyunu”nun (Bloomber HT) hastasıydım. Şimdi biraz “Kim Milyoner Olmak İster?” (atv) sularında yüzüyorum... Talk show’larla çok da aram yok. Ben de o topun içindeyim çünkü. Yine de Okan Bayülgen’in “Medya Kralı”nda (tv8) takılıp kalırım...

TRT Müzik beni en çok rahatlatan kanal. Ve yine rahatlık söz konusu olduğunda Fatih Türkmenoğlu, Mehmet Yaşin ve Vedat Milor’un programlarını tek geçerim... Gülmek istediğimde “Bay Tahmin”i (tv8) açar neşemi bulurum. “Hayrettin” vardı bir ara; ona da hastaydım... Belgesel deyince aklıma İz TV’den başkası gelmiyor. Spor programı deyince de “Telegol” (Kanaltürk) ve “Futbol Ateşi” (TRT) iyidir bana göre... Bir de meslekteki durumu görmek için “Medya Mahallesi”ni (CNN Türk) kaçırmam. Ekranda ihtisas adamları arasında kilitlendiğim bir CNN Türk’ün ekonomi müdürü Emin Çapa var. Eh daha ne olsun, değil mi ama...

BİR SUSSANIZ DİYORUM!

“Deniz Yıldızı”nda (FOX) sürekli konuşan iç sesler içimi bayıyor. Dizinin tüm karakterlerinde ruhsal bir rahatsızlık varmış havası veriyor bana... Keşke “Öyle Bir Geçer Zaman ki” (Kanal D) dizisindeki gibi bir anlatıcı olsa. Osman, Ayşe, Ahmet ya da Abdurrahman fark etmez. Biri anlatsa da biz dinlesek... Bizzat karakterlerin aklından geçenleri dinlemek yerine akıl okumak gibi daha eğlenceli bir mecraya versek kendimizi de dizinin tadı kaçmasa diyorum. Bilmem anlatabildim mi?

Herkesin dizisi kendine değil!

Star TV’nin yeni halinin hayatımıza girmesi sadece kendi logosuyla değil grubun diğer kanallarındaki reklam kuşakları aracılığıyla da oldu... NTV, CNBC-e ve e2’de düzenli olarak yeni Star’ın reklamlarını izliyoruz. Özellikle diziler resmi geçit yapıyorlar... Benzer bir politika Kanal D’de de gözüme çarptı. Orada da birkaç kez CNN Türk’ün reklamlarını gördüm. Demek ki durum netleşti... Bir ekranı pazarlamak için en iyi yöntemlerden biri başka ekranları da kullanmak. Yakında gruplar arası rekabeti bir kenara koyup farklı grupların işlerini farklı kanallarda duyurulur halde görürsem şaşırmayacağım...

GÖRÜNMEK SAYGI GETİRMİYOR!


Toplumun barometresi araştırma şirketleridir. Sürekli bir basınç ölçerler. Araştırmalardan eğilimler, trendler hakkında filan ele gelir istatistikler çıkar... Öyle bir tanesinin sonuçlarını yeni okudum. Diziler arasında en sevileni açık ara “Öyle Bir Geçer Zaman ki” (Kanal D) çıkmış... En sevilen dizi oyuncuları ise Kıvanç Tatlıtuğ ve Beren Saat olmuş. İkisini bir arada izlemenin daha lezzetli olduğunu söyleyebilirim ama... Araştırmanın ortaya koyduğu şey çok net. Magazinde çok konuşulmalarına rağmen ortalıkta çok da fazla görülmeyen figürlerin saygınlığı bizim toplumumuzda çok yüksek... Her ekranda olmak yerine bir ekranda “sadece işini yapmak” ödüllendirilmek için yeter nedendir bence!

‘Arka Sıradakiler’ iyi ama...


Dediğim çıktı. “Arka Sıradakiler” önümüzdeki günlerde TNT ekranında yeni bölümleriyle yol alacak. Şiddet dozu eskisi gibi yüksek, karakterler de etrafa saçılmamış durumda kaldıkları yerden öykülerini anlatmaya başlayacaklar... Diziyi yine Hamdi Alkan çekiyor. Bu arada Temmuz’un (omurilik felci geçiren oyuncu kardeşim Temmuz Karikutal) durumu hakkında Hamdi’den bana bir bilgi ulaşmadı... Çok da önemi yok artık. Ama şunun var. TNT henüz geçen yıl büyük bir vaat rüzgarıyla yola çıkan bir kanal. Ve dikkat ediyorum bazı dizilerin tekrarını toplayarak yayın akışına koyuyor... Son aldığım habere göre bu diziler arasında “Türk Malı” da varmış. Ben taşın yerinde ağır olduğuna inananlardanım... Bir dönem çok izlenmiş bir diziyi tekrarları ölü fiyata gelse bile alıp da yayınlamak “rekabette ben de varım” diyen bir kanalın işi olmamalı... Bilmem yanlış mı düşünüyorum?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder