Magazin 'Benim hayat kadınıma dokunma'

'Benim hayat kadınıma dokunma'

Paylaş
'Benim hayat kadınıma dokunma'

Fransa'da hayat kadınlarına ve müşterilerine bin 500 Euro para cezası uygulanmasına yönelik çıkartılmaya hazırlanan yasaya, Catherine Devenue gibi ünlü sanatçılar "Benim hayat kadınıma dokunma" sloganıyla karşı çıktı

Fransa yine ülkede hayat kadınlarının çalışmasının yasaklanmasına karşı yasa önerisini geçtiğimiz hafta tartışmaya açtı.

İktidardaki sosyalist hükümetin hayat kadını ve hayat kadınlarına gelen müşterilerin cezalandırılmasına yönelik yeni ceza yasasının bu ayın sonunda Ulusal Meclis'te yeniden görüşülmesi talep edildi.

Sosyalistlerin hayat kadınlarına yönelik başlattığı savaş ülkede sanatçıları fena halde kızdırdı. Sanatçılar, başlattıkları kampanyada 'Benim hayat kadınıma dokunma' sloganıyla hayat kadınlarına destek verdiler.

Yasa hayat kadını ve müşterilerine bin 500 Euro para cezasıyla giderek artan bu mesleğin önüne geçilmesini hedefliyor.

Fransa'da hayat kadını olarak caddelerde çalışanların sayısı 50 bin civarında tahmin ediliyor. AB'ye giren ülkelerden başta Bulgaristan, Romanya gibi ülkelerden gelen turistik hayat kadınları da bu pazarın büyümesinde önemli rol oldu.

Hayat kadınlarına sahip çıkan 60 kişilik ünlüler listesinde şarkıcı, sinemacı, sanatçılar arasında Catherine Deneuve, Charles Aznavour, Claude Lanzmann, Line Renaud ,eski kültür bakanı Jack Lang bulunuyor. Ünlüler para cezasını anlamsız bulduklarını ifade ettiler.

Haberin Devamı