Gündem 'Benim katilim olacaktı'

'Benim katilim olacaktı'

Paylaş
'Benim katilim olacaktı'

İzmir'de 3 günde işlenen 3 cinayetin zanlısı ile karşılaşanların şok açıklamaları peş peşe geliyor

İzmir'de üç gündür birbiri ardına yaşanan seri cinayetlerin katil zanlısı Hamdi Ayri´nin yakalanmasını `Polen' takma adını kullanan travesti K.T.´nin, dikkatinin ve polise verdiği önemli bilgilerin sağladığı ortaya çıktı. Katil zanlısı Hamdi Ayri´nin, öldürdüğü travesti Mustafa Has´tan önce gidip bir süre birlikte yürüdüğü K.T. tarafından reddedildiği, cinayetin ortaya çıkmasının ardından K.T.´nin durumu polise gidip anlatması ve eşkalini vermesiyle sonuca gidildiği ortaya çıktı.

Seri cinayetlerin zanlısı Hamdi Ayri'nin yakalanmasının ardından bir ilginç gerçek daha ortaya çıktı. Hamdi Ayri'nin sorgulandığı Bozyaka´daki Cinayet Büro Amirliği´ne teşhis için gelen ``Polen'' takma adını kullanan K.T.´nin verdiği önemli bilgilerin, cinayetlerin aydınlatılmasında önemli rol oynadığı belirlendi. Zanlı Hamdi Ayri´yi teşhis eden K.T.´nin, arkadaşı Mustafa Has´tan önce ölümden döndüğü öğrenildi.

Haberin Devamı

Aynı gece yaşadığı olayları anlatan K.T., ``O gece, Alsancak´taki Ege Palas Oteli önünde yanıma geldi. Gül Sokak girişine kadar birlikte yürüdük. Restoran sahibi olduğunu ve Bodrum´da yeni yer açacağını söylüyordu. Yarım saat kadar yürüdük. `Arabam var sessiz bir yere gidelim' dedi. Markasını sordum. `Ne olmasını isterdin' dedi. Çok rahat bir tavrı vardı. Polislerden korktuğunu söylemesi ve arabasının arka sokakta olduğunu söyleyerek, beni ıssız yere götürmek istemesinden şüphelendim. Daha sonra yanından ayrılarak taksiye bindim. Bunun ardından yaklaşık 1 saat sonra arkadaşımızın öldürüldüğünü öğrendim. Polisi arayarak yaşadığım olayı anlattım ve katilin bu kişi olabileceğini söyledim. Polislerle buluştuk. MOBESE olmadığından gezdiğimiz yerlerde güvenlik kamerası görüntüsü aradık. Sağlıklı bir görüntü bulunamayınca eşkalini çizdirdim. Yakalanmasına ben aracı oldum. İzmir halkı rahat uyusun'' dedi.

BENİM KATİLİM OLACAKTI

Katil zanlısını teşhis ederken kanının donduğunu dile getiren K.T., ``Dün eve gittiğimde hiç uyumadım. Tuvalete bile gidemedim. Altı kişi arasında onu teşhis ederken de çok korktum. Yüzüne baktığımda bu kişi benim katilim olacaktı. Benim anam ağlayacaktı. Ama polislerin o gece bizi seri katil var, dikkatli olun diye uyarması tedbirli olmamızı sağladı. Beni ölümden kurtardı. Bugün yaşıyorsam polisin sayesinde. Onlara teşekkür ediyorum'' dedi. K.T. son olarak, ``Arkadaşım öldü, suçsuz insanlar öldü, başkaları da öldürülebilirdi. Travesti olabilirim ama önce insanım. Üzerime düşen vatandaşlık görevimi yaptım. Umarım herkes böyle duyarlı olur'' diye konuştu.

Haberin Devamı

DHA