Gündem Benim tutuklanmam yargıya bir mesaj

Benim tutuklanmam yargıya bir mesaj

Paylaş
Benim tutuklanmam yargıya bir mesaj

Başsavcı İlhan Cihaner, “Benim üzerimden hakim ve savcılara, 'Suç işleyen tarikat ve cemaatlere, dokunmayın!' şeklinde çok güçlü bir mesaj verildi” dedi

POSTMODERN CİHAT'TA YER ALDI

Haberin Devamı

Erzincan Cumhuriyet Savcısı İlhan Cihaner ile dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu, Kasım 2007’de başlayan İsmailağa ve Gülen Cemaati’ne yönelik operasyonları birlikte yürütmüştü. Operasyondan bir yıl sonra Erzurum Özel Yetkili Başsavcısı Osman Şanal tarafından ‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’nın Erzincan’da uygulamaya konulduğu iddiası ile başlatılan soruşturmada Başsavcı Cihaner ile Albay Gençoğlu tutuklanmıştı.

Başsavcısı İlhan Cihaner, 4 Mayıs’taki ilk duruşmadan önce, hakkındaki suçlamaları gazeteci İsmail Saymaz’ın bugün piyasaya çıkan ‘Postmodern Cihad’ adlı kitabında değerlendirdi.

‘KİM OLSA SONU AYNI OLACAKTI’

Tutuklanmasına neden olarak cemaat soruşturmalarını gösteren Başsavcı İlhan Cihaner, kendisi üzerinden hakimlere ve savcılara gözdağı verildiğini iddia etti. Başsavcı İlhan Cihaner, “Hakim ve savcılara, ‘Suç işleyen tarikat ve cemaatlere, muktedirlere dokunmayın!’ şeklinde çok güçlü bir mesaj verilmiştir.

Haberin Devamı

Şuna eminim ki, bu soruşturmalar (İsmailağa cemaati) sırasında görevli olan her kim olsaydı bu akıbete uğrayacaktı” dedi. İsmail Saymaz’ın kitabı ilginç bir belgeyi de ortaya koydu.

BİR YIL ÖNCE RAPORLA İLETMİŞ

Buna göre dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Recep Gençoğlu, Başsavcı İlhan Cihaner ve askeri yetkililere “Cemaat içinde büyük huzursuzluk yaratan operasyon, Ergenekon soruşturmasına misilleme olarak yorumlanıyor.

İsmailağa cemaatinden bazı kişilerin, Başsavcı Cihaner ve Albay Gençoğlu ile tahkikatı yürütenlere yönelik ‘iftira ve karalama’ kampanyası başlatılacağı bilgisi alındı” yazılı bir rapor göndermiş. Başsavcı Cihaner de raporu HSYK ve Adalet Bakanlığı’na göndermiş.