Spor Benitez'e hem uyarı hem destek

Benitez'e hem uyarı hem destek

Paylaş
Benitez'e hem uyarı hem destek

Serie A takımlarından FC Inter'in başkanı Massimo Moratti'den, İspanyol teknik direktör Rafael Benitez'e hem destek, hem uyarı geldi

Serie A’da 2010-2011 sezonuna iyi bir giriş yapan ancak 9. haftadan sonra oynadığı hiçbir maçı kazanamayan FC Inter’de, 50 yaşındaki İspanyol çalıştırıcı Rafael Benitez’in durumu tartışılıyor.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Inter Başkanı Massimo Moratti, "Chievo yenilgisinin ardından neler hissettiniz?" şeklindeki bir soruya, "Rahatsız edici ve hoş olmayan bir durum. Olumsuzluklar üst üste geldi. Eksiklikler nedeniyle birtakım şeyleri değiştirmek imkansız hale geliyor" diye cevapladı.

Rafael Benitez’e güvenip güvenmediği sorusuna başkan Moratti, "Evet" yanıtını verirken, 24 Kasım Çarşamba günü sahalarında oynayacakları Twente maçının sonucunu görmeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Moratti’nin bu yorumu, İspanyol teknik adam için yapılan son uyarı olarak algılandı. Chievo maçında rakibi Cesar’a kafa atan Kamerunlu golcü Samuel Eto’o ile ilgili bir soruya ise Moratti, "Bence hadiseyi rakip takım oyuncusu başlattı. Umarım, bir şey olmaz ama bu zor gözüküyor" dedi.

Massimo Moratti’nin Benitez’e güvendiğini belirtmesine karşın, İtalyan spor basınında, Moratti’nin Chievo yenilgisinin ardından evinde kurmaylarıyla takımın son durumunu masaya yatırdığı iddia edildi.

SPALETTİ VE CAPELLO İSİMLERİ KONUŞULUYOR

Durum değerlendirme toplantısında, Benitez’in yerine Rusya’nın Zenit St. Petersburg takımını şampiyonluğa ulaştıran Luciano Spaletti, İngiltere Milli Takım Teknik Direktörü Fabio Capello ve İspanya’nın Barcelona takımını çalıştıran Joseph Guardiola isimlerinin ön plana çıktığı yazıldı.

Ligde kötü günler geçiren ve 4 haftadır galibiyete hasret kalan FC Inter, geçen sezon şampiyonluğa ulaştığı Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde de gruptan çıkamama tehlikesiyle karşı karşıya.

Mavi-siyahlı takım (A) Grubu’nda oynanan 4 maç sonunda 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 yenilgiyle 7 puanla ikinci sırada yer alıyor. FC Inter’in çarşamba günü karşılaşacağı rakibi Twente ise 5 puanla 3. sırada bulunuyor.

Her iki takım açısından da bu maç, Avrupa Şampiyonlar Ligi’ne bir üst turdan devam etme adına büyük önem taşıyor.

Haberin Devamı