Ekonomi Bentley Bentayga PHEV sergilendi!

Bentley Bentayga PHEV sergilendi!

Paylaş
Bentley Bentayga PHEV sergilendi!

New European Driving Cycle testleri sonucuna göre yeni Bentley Bentayga PHEV, 50 km’lik bir elektrikli menzil sunuyor. Aracın elektrik bataryasını tamamen şarj etmek ise ev şartlarında 7.5 saat sürecek

Bir asırlık İngiliz lüks otomobil üreticisi Bentley, sevilen SUV modeli Bentayga’yı Cenevre Motor Fuarı’nda gözler önüne çıkardı. Bentley Bentayga PHEV, 3.0 litrelik V6 benzinli motora ek elektrikli motoru ile markanın ilk hibrid aracı olma özelliğini taşıyor. Marka, birçok rakibi gibi geleceğin elektrikli otomobillerde olduğunun altını çizerek bunun bir başlangıç olduğunu, başlangıçta W12, V8 ve V8 dizel motorlar olmak üzere kısa zamanda tüm modellerinde elektrifikasyon çalışmalarını tamamlayacağını açıkladı.

Bentley, yeni PHEV modeli için Starck Power Dock adında ev konseptli şarj ünitesi geliştirdi. Bu yeni ürünün Bentley Bentayga ile aynı tarihte, yani 2018’in ikinci yarısından sonra piyasaya çıkması bekleniyor. Yeni modelde mevcut, Sport ve Comfort gibi özel sürüş modları ile birlikte EV Drive, Hybrid ve bekleme modu olmak üzere üç farklı sürüş modu yer alıyor.
Son derece çevreci olan Bentayga için 75 g/km CO2 emisyon değeri ölçüldü.

Son derece kompakt olan bu SUV, “MyBentley3” ismiyle yeni bir akıllı telefon uygulaması ile donatıldı. Bu uygulama ile sürücüler elektrik bataryasının güç seviyesini kontrol edebilecek. Uygulama sürücüye yakın olan şarj noktaları tespit edecek. Şarj istasyonunun konumu ve rota ise navigasyona otomatik olarak aktarılacak.

Bunun dışında 2018 Bentayga’da bir dizi aktif güvenlik teknolojileri mevcut. Bunlardan bazıları; park asistanı, kızılötesi gece görüş, cruise control, trafik işareti tanıma, çaprak trafik uyarı sistemi.


GALAXY S9 VE S9+ TÜRKİYE'DE BAŞARILI OLABİLİR Mİ?

Haberin Devamı