Ekonomi Bentley Continental GTC yakalandı

Bentley Continental GTC yakalandı

Paylaş
Bentley Continental GTC yakalandı

Yeni nesil Bentley Continental GTC için piyasadaki en büyük rakip Mercedes-Benz’in S65 Cabrio modeli olarak görülüyor.

İngiliz lüks otomobil üreticisi Bentley, birçok milyonerin ortak seçimi olan iki kapılı cabriolet modeli Bentley Continental GTC’yi yeniledi. İskandinavya’da sıfır derecenin altındaki zorlu kış testlerinde yoğun kamuflajlı olarak casus kameralara yakalanan lüks cabriolet mevcut modele göre daha sportif bir tasarıma sahip görünüyor.

Porsche ve Bentley tarafınan ortak olarak geliştirilen MSD platformu (modüler standart drivetrain) üzerine inşa edilen Continental GTC’de standart olarak dört tekerlekten çekiş sistemi ile gelecek. Kullanılan 6.0 litrelik twinturbo W12 motor 626 beygir güç ve 664 lb-ft tork üretiyor. Bu güçlü motor Bentley’in ZF sekiz-vitesli otomatik şanzımanı ile desteklenmiş. Yeni Continental GTC, dört tekerlekten çekiş sisteminin de yardımıyla 0-100 km/s hıza sadece 4 saniyede çıkabiliyor. Ayrıca ilerleyen dönemlerde ikinci bir güç aktarma organı olarak 542 beygir gücündeki 4.0 litrelik V8 motor seçeneği olacak bunun yanında Porsche Cayenne PHEV’de kullanılan 416 beygir gücündeki V6 plug-in hibrid motor seçeneğinin sunulması da muhtemel gözüküyor.

Merakla beklenen Bentley Continental GTC’nin, 8-18 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek olan Cenevre Motor Fuarı’nda tanıtılması bekleniyor. Aksi halde resmi lansman 4-14 Ekim tarihleri arasında yapılacak olan Paris Motor Show’da da gerçekleşecek demektir. Ayrıca Bentley önümüzdeki yıl 100. yaşını kutlayacak.

SONY BU DEFA ŞEYTANIN BACAĞINI KIRABİLECEK Mİ?

Haberin Devamı