Ekonomi Benzin ve motorine beklenen büyük zam geldi

Benzin ve motorine beklenen büyük zam geldi

Paylaş
Benzin ve motorine beklenen büyük zam geldi

Petrol üreticilerinin üretimi kısma kararı ve dolarda yaşanan sert yükseliş akaryakıt fiyatlarını da yükseltti. Bugün hem benzine hem motorine zam geldi. Zam sonrası benzin 2.5 yılın ardından ilk kez 5 TL'yi aştı

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası, benzin ve motorine geceyarısından itibaren 15 kuruş zam beklendiğini açıklamıştı. Beklenen zam geldi.

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası'nın (PÜİS) açıklamasına göre, benzinin litre fiyatına 15, motorinin litre fiyatına ise 16 kuruş, gazyağının litre fiyatına da 17 kuruş zam yapıldı.

İSTANBUL'DA ZAMLI BENZİN FİYATI 5 TL'Yİ AŞTI!


Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak benzinin zamlı litre fiyatı İstanbul'da 4,92 liradan 5,07 liraya, Ankara'da 4,97 liradan 5,12 liraya, İzmir'de 4,95 liradan 5,10 liraya yükselecek.

ZAM SONRASI MOTORİN FİYATLARI


Motorinin litre fiyatı ise bu gece yarısından itibaren İstanbul'da 4,28 liradan 4,44 liraya, Ankara'da 4,35 liradan 4,51 liraya, İzmir'de 4,32 liradan 4,48 liraya çıkacak.

GAZYAĞINA DA ZAM GELDİ


Gazyağının litre fiyatı da 3,61 liradan 3,78 liraya yükselecek. Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

2.5 YIL SONRA İLK KEZ 5 TL'Yİ AŞTI


Zam sonrasında benzin fiyatları 2,5 yıl sonra yeniden 5 lirayı aştı. Dolarda art arda görülen rekorlar ve petrol fiyatlarının yükselişe geçmesi pompa fiyatlarına zam olarak yansıyor.


Bir petrol eksikti!

Haberin Devamı