Gündem Berat bulundu

Berat bulundu

Paylaş
Berat bulundu

Bayramın birinci günü annesiyle bayram ziyaretine gittikleri Şile'nin Oruçoğlu Köyü'nde kaybolan 3 yaşandaki berat sağ olarak bulundu

Sultanbeyli’de oturan Çoşkun ailesinin 3 yaşındaki oğlu Berat, bayramın birinci günü akraba ziyaretine gittikleri Şile'nin Oruçoğlu Köyü'nde kayboldu.

Minik Berat, yaklaşık 28 saat sonra Akpınar mevkiinde ormanda avcılar tarafından bulundu. Emine Coşkun, bayramın birinci günü, 3 yaşındaki oğlu Berat'ı da alarak, Oruçoğlu Köyün'ndeki yakınlarını ziyarete gitti.

Anne yakınlarıyla bayramlaşırken minik Berat evin önünde oynamaya başladı. Bir süre sonra oğlunun yokluğunu fark eden anne, akrabalarından yardım istedi.

Evin etrafını arayan anne ve yakınları Berat'a ulaşamayınca, jandarmaya bilgi verildi. Caminin minaresinden anons yapılarak köylülerden de yardım istendi.

Jandarma ve köylülerin akşam saatlerine kadar köy civarında yaptıkları aramalarda Berat'a ulaşılamadı. Bunun üzerine arama çalışmalarına katılmak üzere Şile itfaiyesi ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT)'tan da ekipler köye gitti. Minik Berat’ın, evin yakınlarında bulunan foseptik çukuruna da düşmüş olabileceği ihtimali üzerine, çukur itfaiye tarafından detay bir şekilde arandı.



Özel kıyafetlerle çukura giren itfaiye erleri, dipte Berat’ı aradı. Uzun süren aramalardan da bir sonuç alınamadı. Gün boyu süren, Jandarma, Ümraniye Alemdağ Jandarma Komando Taburu'nda bir grup asker, (AKUT), İtfaiye, köylüler ve Berat'ın yakınlarının arama çalışmalarına özel eğitimli köpekler de katıldı.

İYİ HABER AVCILARDAN GELDİ

Arama yapan ekiplere, akşam saatlerinde, Akpınar mevkkinde avlanan bazı kişilerin çocuk sesi duydukları bilgisi ulaştı. Bunun üzerine aramalar Oruçoğlu köyünün 4- 5 kilometre uzağındaki bölgeye kaydırıldı.

Bir süre sonra aramalara katılan avcıların Berat'ı buldukları bilgisi köye ulaştı. Cami minaresinden köye duyrulan haber sevinçle karşılandı.

Berat'ın annesi Emine Coşkun oğlunun bulunduğu haberiyle gözyaşlarına boğularak baygınlık geçirdi. Baba Tayfun Coşkun ise uzun süre sevinç gözyaşları döktü. Bir süre sonra köye getirilen Berat, bir ambulansa konularak, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.


Nurcan KIRCALI-Yaşar KAÇMAZ/İSTANBUL (DHA)

Haberin Devamı