Gündem Berat ormanda bulundu

Berat ormanda bulundu

Paylaş
Berat ormanda bulundu

Bayramın birinci günü Şile'de kaybolan 3 yaşındaki Berat, 28 saatlik yoğun aramanın ardından ormanda bulundu

Sultanbeyli'de oturan Coşkun ailesinin 3 yaşındaki oğlu Berat, bayramın birinci günü akraba ziyaretine gittikleri Şile'nin Oruçoğlu Köyü'nde kayboldu. Oruçoğlu Köyü'ndeki yakınlarının evinin önünde oynarken dün kaybolan Minik Berat 28 saat sonra köyün 5 km. uzağında bulunan Akpınar mevkinde bulundu.

TERMAL KAMERALARLA ARANDI

Şile itfaiyesi ve Arama Kurtarma Derneği (AKUT) ve Jandarma Birliklerinin Berat'ı arama çalışmaları karanlık çöküncede devam etti. Avcıların sabah saatlerinde Tamburun mevkinde çocuk ağlaması duyduklarını jandarma ekiplerine haber vermesi üzerine, jandarma ekipleri bu bölgede aramalarını sıklaştırdı. Hava kararınca da devam eden aramalarda termal kameralarda kullanıldı.

Çocuk ayak izlerine rastlayan Jandarma birlikleri, izleri takip etti. Termal kameralardan gördükleri Berat'ı oturmuş ve ağlar halde bulan jandarmalar Berat'ın köyde bekleyen anne ve babasına iyi haberi ulaştırdı. Anne Emine Coşkun haberi alınca köy meydanına gelirken bayıldı. Baygın halde ambulansa alınan anne Emine Coşkun'a ilk müdahale yapıldı.

İYİ HABER CAMİ HOPARLÖRÜNDEN DUYURULDU

Berat'ın bulunduğu haberi, Oruçköyü'nde yaşayanlara cami hoparlöründen yapılan anonsla duyuruldu. Köylüler iyi habere sevinirken, Berat için köyün meydanında kurban kesildi. Şile Kaymakamı Şükrü Görücü Berat'ın bulunmasından sonra yaptığı açıklamada yapılan arama çalışmalarında tüm çalışanlara ve basına teşekür etti.

startFlvPlayer_Posta("divFlvPlayer3945","3945","201011","3945-4.jpg");

"BENİM BAYRAMIM BUGÜN"

Kaybolduğu Oruçoğlu Köyü'nün 4 kilometre uzağındaki Akpınar mevkinde bulunan 3 yaşındaki Berat Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürülürken önce köye getirildi. Bulunduktan sonra haberi alan ve köy meydanında ambulansın gelmesini bekleyen baba Tayfun Coşkun, "Şu anda titriyorum konuşacak halim yok" dedi. Emine Coşkun Berat bulunduktan sonra: "Umarım öbür annelerde bulur bu mutluluğu yaşar. Benim bayramım bugün. Oruçoğlu'nun bayramı mübarek olsun" dedi.

Ambulansla Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirilen Berat'ın durumunun iyi olduğu gözlenirken hastanede çeşitli testler yapılacağı bildirildi.

ANNESİNDEN İLK OLARAK SU İSTEDİ



3 yaşındaki Berat Coşkun'un annesi Emine Coşkun, oğlunun kendisinden ilk olarak su istediğini söyledi.

Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Emine Coşkun, "Çocuğum asker ve medya sayesinde bulundu. Diğer anneler de benim gibi sevinir. Benim bayramım bugün. Çocuğum kendine geldi. 3 çikolatayı birden ağzına sokuyor, acıkmış. Doktorlar henüz bir şey söylemedi. Bu hastanede yatıp yatmayacağı belirsiz. Başka bir hastaneye gitme ihtimali de var. Ben çocuğun yürüyeceğini zaten söylemiştim. Yürümüş 6 kilometre gitmiş. Benim çocuğum atletini, külotunu, pijamasını çıkartıp kendi başına tuvalete giden bir çocuk. Yani orada üzerini çıkartmış. Bu kaçırılma değil, kaybolma" dedi.

İstanbul İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu da hastaneye gelerek aileye geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Minik Berat Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan tetkiklerinin ardından Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği'ne sevk edildi.

DHA

2